Saltvands effekt på plantevækst

May 8

Saltvands effekt på plantevækst

De fleste planter vokse ikke godt i jorden ramt af saltvand. Et overskud af salt stunts vækst, wilts og nogle gange dræber dem. Spørgsmålet om, hvorfor visse planter--som mangrovetræer i havet og oliventræer på land--lykkes i salt-dyngvåd jorder er der forskere udforsker verden over. Ved at forbedre den saltholdige tolerance af afgrøder, kan forskere øge fødevareproduktionen på verdensplan.

Jordens saltholdighed

Land behøver ikke at være nær et hav at have saltholdige jord. Colorado State University udvidelse siger at 980.000 acres i Colorados halvtørre vandede farm lander påvirkes negativt af høj saltholdighed. Ørken og halvtørre jord indeholder overskydende mineralske salte, der er opløseligt i vand, herunder sammensatte natriumchlorid eller bordsalt. Salte kan komme fra forvitring af mineralske bjergarter eller vanding med lidt saltvand. US Geological Survey siger forholdet mellem salt til vand i ferskvand er mindre end 1.000 dele pr. million. Derimod indeholder lidt saltvand op til 3.000 ppm.

Dårlig filtrering og nedbør

Vand ofte filtre dårligt i ørkenen og halvtørre jord, fordi de har en høj koncentration af ler og silt, der er vanskeligt at trænge ind. Hvis du vil yderligere forværre problemet, gør manglen på nedbør i disse områder det vanskeligt for salt til at sive ned fra planternes rødder. Så saltholdige jorder udvikle, og modvirke eller dræbe plantevækst.

Plante skader

Salt-følsomme planter kaldes glycophytes. De fleste planteafgrøder falder ind under denne kategori og vokse dårligt i saltholdige jordbunde. Planter kan ser fine ud, men stadig være negativt påvirket når absorberende for meget salt, fordi de skal forbruge næringsstof energi for at drikke nok vand til at afbalancere deres salt indhold. Saltholdighed gør det også vanskeligt for glycophytes til at absorbere vand. Processen af osmose deres rødder til at absorbere ferskvand nemt, men som begrænser absorption, når vandet er salt. Så bliver planterne, vand-hungrende. Salt jord yderligere mindsker fugt ved at suge vandet ud af planter i et forsøg på at neutralisere dens saltholdighed. Gal Sci Network hjemmeside antyder, placere en skrællet kartoffel i en krukke med salt vand for at demonstrere denne omvendte osmotisk proces. Kartoflen bør begynde shriveling i et par timer.

Salt Tolerance

Planter, der er salt-tolerant kaldes halophytes, efter den mineralske halite, som er stensalt. Nogle, såsom mangrover, trives i havet, mens andre gør godt i stærkt saltholdige jord jord. De kan tåle saltholdighed på grund af en række tilpasninger, såsom secernerende salt gennem blad kirtler, gemme det i dele af planten, der til sidst kaste, og undgå dets absorption gennem salt-afskrække membraner i rødder.

Internationalt Problem

En overabundance af salt i jord skader planteavl og kan resultere i mangel på fødevarer. Storbritanniens Society for Experimental Biology bemærker, at i nogle lande, 50 pct. vandede arealer er blevet uproduktiv for afgrøder på grund af saltindhold. Så er forskerne forsker måder at tilpasse træk af salt-tolerant planter til afgrøder, som udvikler rødder, der "bare siger nej" til salt.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com