Typer af Citrus træ sygdomme

May 23

Citrus træer er indfødte i troperne og trives i varmt og fugtigt vejr. Citrus er nem at dyrke i områder med sol og veldrænet jord. Selvom træerne ikke kræver høj vedligeholdelse eller opmærksomhed, er de modtagelige for visse sygdomme og insekt skadedyrsangreb. Texas A & M University udvidelse noter at mange citrus-relaterede problemer opstår dårlig kulturelle praksis, mens andre kræver kemiske intervention til kontrol tilstrækkeligt. At have kendskab til almindelige citrus sygdomme er det første skridt i at træffe rettidige og forebyggende foranstaltninger.

Citrus Blight

Citrus blight fører til den samlede nedgang og Visnen af citrus træer, og kun påvirker frugtbærende træer. Mild visnesyge og grålig nuance på løv, efterfulgt af hurtig kvist dieback, karakteriserer sygdommen. Træerne begynder at blomstre off-season og producere mindre frugt. Selvom de berørte træer nå en kronisk tilstand af nedgang, dør de sjældent. Der er ingen kur for citrus blight, og de syge træer bliver genoprettet aldrig. Den bedste management mulighed er at fjerne de inficerede træer og erstatte med sunde og modstandsdygtige sorter. For eksempel, ifølge University of Florida IFAS udvidelse påvirke blight ikke Cleopatra mandarin og Swingle citrumelo i tidlige fase af vækst.

Citrus fordærve

Bakterien, en underart af Xanthomonas citri, forårsager citrus fordærve. Sygdommen er udbredt i grapefrugt, mexicansk lime og tidlige appelsiner. Citrus fordærve forårsager udseendet af hævede pletter og læsioner på undersiden af træet blade, som gradvist udvikler hævet margener og sunkne Centre. Efterhånden som sygdommen skrider frem, læsioner spredt sig til frugt, kviste og stængler. Sygdommen er udbredt i vådt vejr og på yngre træer. Forvaltning omfatter fjernelse og afbrænding af berørte træer og defoliating med brug af kobber eller gødning produkter, rådgiver University of Florida IFAS forlængelse.

Citrus grønnere

Citrus grønnere er en meget alvorlig citrus sygdom, også kaldet huanglongbing eller gule dragon sygdom. Dette uhelbredelig bakteriel sygdom fører til nedsat frugtproduktion og eventuel død af træer. Psyllid insekter sprede infektionen til sunde træer som de foder på dem. Podning af inficerede budwood kan også spredes citrus grønnere. Sygdomssymptomer omfatter gulnet mottling af løv; kort, smalle blade; og kortere stængler, der giver planten et mere bundter ser. Smagen af berørte frugt ændres til bitter, lægemidler eller sure. Amerikanske Institut for landbrug Animal and Plant Health Inspection Service rådgiver at fjerne træer for at reducere risikoen for spredning af infektion til sunde træer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com