Sådan Beskær en udendørs Schefflera plante

May 25

Sådan Beskær en udendørs Schefflera plante

Schefflera er en fælles stueplante og bruges også i bonsai ordninger. Blandt sin fælles navne er paraply træ og blæksprutte træ, efter sin store blade. Hvert blad er skinnende grøn, med fem til syv fingre i slutningen af 8-10 tommer lange stængler. Schefflera actinophylla vokser til 40 fod høje i tropiske områder, mens Schefflera arboricola vokser til kun omkring 6 fod. Begge er hjemmehørende i Australien og Stillehavsøerne, så de ikke kan tåle frost. I køligere klimaer, vil denne plante ofte genoplive fra rodsystemet efter at blive dræbt på jorden om vinteren.

Instruktioner

•Plant din Schefflera i et solrigt sted med dybe, veldrænet jord. Beslutter den form du ønsker dit anlæg til at tage på plantning tid: det vil vokse lige så godt som en enkelt (Trunked) træ eller én med flere hovedgrene.

•Snip off den vigtigste gren til inden for 6 inches af jord når det når 12 til 18 inches i højden, hvis du ønsker din Schefflera at dyrke flere kufferter. Hvis du vil have det til at vokse med en enkelt kuffert, ikke beskære det.

•Trim din Schefflera til den figur, du ønsker på ethvert tidspunkt af snipping off langbenet grene med neglesaks eller Beskæresave. Du kan tvinge din plante til at vokse ind i en busket figur ved at knibe ud de voksende tips for alle grene med fingrene eller med neglesaks.

•Klippe din Schefflera til inden for 6 inches af jorden i efteråret hvis du bor i et klima, der modtager frost. Hvis du ikke har noget imod at kigge på døde blade, vente til vinter eller forår til alvorligt beskære din udendørs Schefflera.

•Prune grene, der har mistet deres blade tilbage til en længde på 3 til 4 inches. Hvis problemet er udbredt på alle grenene, give planten mere naturlige sollys eller hænge en fluorescerende Køb lys flere inches over planten, og lad det sidde i 12 timer om dagen.

Tips & advarsler

  • Schefflera actinophylla er kvalificeres som en invasiv art i Hawaii og andre øer i Stillehavet, hvor det er blevet indført. Hvis du vælger at vokse en Schefflera i disse områder, afskåret blomster før de blomstrer for at forhindre, at planten danner frø, som fuglene spiser og let distribuere.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com