Sådan Sammenlign mos & bregner

May 27

Sådan Sammenlign mos & bregner

Bregner er nogle af de ældste levende planter på planeten, og mere end 12.000 forskellige bregne-arter har konstateret. Bregner er karplanter, hvilket betyder, at fugt og næringsstoffer er absorberet af rødderne. Mos er også gamle planter, der har leaflike strukturer og rootlike rhizoids; de er imidlertid ikke sandt blade og rødder, som mos har ingen vaskulære system og skal absorbere fugt direkte fra jorden. Der er 14.500 forskellige arter af mosser. Bregner og mos, der var en del af miljøet 350 millioner år siden er de vigtigste bestanddele af kul, et fossilt brændstof.

Instruktioner

•Note naturlige habitat af bregner og mos. De begge vokse i alle dele af verden bortset fra subarktiske placeringer i Antarktis. Bregner og mos findes i tropiske, fugtige miljøer og tørrere steder i højder der overstiger 7.500 fødder. De kan findes vokser knyttet til rock klipper eller bor i det organiske materiale i skovbunden.

•Undersøg bladene. Mosser har små leaflike strukturer, men er ikke løvblade, som de ikke har nogen vaskulære system. Bregner er kar i naturen; stilke af bregner transportere vand og næringsstoffer til den sammensatte frond, som består af mange småblade. Fern fronds kan være kun et par inches i længde eller for træ bregner, kan vokse over 12 fod i længde.

•Look for sporer på undersiden af bladene. Bregner og mos udbrede ved sporer. Sporerne er planter reproduktive organer og vises som prikker på undersiden af bladene; Sporerne er så fine som støv. Når sporerne modnes transporteres de af vind og regn til nye voksende steder. Fern spore steder kan være sort, brun eller en gylden gul, afhængigt af arterne af bregner. Moss spore steder er så små, de normalt ikke kan ses med det blotte øje.

•Sammenligning rodsystemer af bregner og mos. Nogle bregner, som staghorn bregner, vokse knyttet til træstammer, grene og klipper. De få næringsstoffer fra materialer, der er skyllet ind på deres rødder. Andre bregner som julen fFern (Polystichum acrostichoides) vokser fra jordstængler, der spredes under jorden. Christmas fern bruges ofte i blomsterarrangementer. Fronds er 2 til 3 fod lange. Moss stængler og rødder er meget skrøbelige. Mos også spredes fra falske jordstængler, der spredes under jorden. De fleste mos har en rødlig-farvet stilk, der er vanskelige at se uden lup. De relative størrelser af bregner og mos er en de største forskelle mellem to.

•Kontakt en bregne og mos identifikation guidebog eller online Plantedatabasen til at hjælpe med at skelne forskellen mellem de to typer af planter. At hjælpe med at identificere lokale mosser og bregner, tage en prøve til din county udvidelsesagenten. Guidebøger kan være fundet på offentlige biblioteker og boghandlere samt online.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com