Plantearter i Georgien-bjergene

May 28

Plantearter i Georgien-bjergene

Blue Ridge Mountains er beliggende i det nordvestlige hjørne af Georgien, med både Atlanterhavet og bjergene stigninger bidrager til betydelig variation i temperatur og nedbør. Eksplosionerne af kold luft, der kommer fra Canada bidrage til kolde temperaturer på høje stigninger såvel som større nedbør. Rækken af klimaforhold giver mulighed for stor mangfoldighed i planteliv, fra træer til lichen.

Mountain Gyldenris

Mountain Gyldenris (Solidago flaccidifolia) er en af de planter, der findes i de bjergrige egne af Georgien. Det er en flerårig plante, der vokser 3 1/2 fod høj med suppleant blade. Blad blade er elliptiske og blomster vokse i tynde klaser af gule blomster. Det er et medlem af familien Asterae.

Mountain Laurel

Mountain laurel (Katmia latifolia) er en stedsegrøn busk indfødte til det østlige USA og Georgien-bjergene. Den kan vokse op til 12 fod høj med hvide, Rosa eller røde blomster, der blomstrer i maj eller juni. Det foretrækker fugtige sure jord, der er godt drænet. Den vokser godt under andre træer, hvor det kan få lys skygge og beskyttelse fra vind.

Cherokee Rose

Cherokee rose (Rosa laevigata) blev introduceret til det østlige USA fra Asien og hurtigt naturaliseret til sine nye omgivelser. Det er en stedsegrøn busk, der vokser til 10 fod høje. Blomster blomstre fra April til juni, producerer dejlige hvide blomster som kameliaer, med gule støvknapper i midten, drej derefter i skinnende røde hyben. Cherokee rose er staten blomsten af Georgien.

Frynsede ensian

Frynsede ensian (Gentianopsis crinita) er en truet art, der findes kun et par steder i Georgien-bjergene. Det er en toårig urt, der bor i to år og blomster fra slutningen af September til begyndelsen af November, efter Georgien Plant Conservation Alliance. Planterne er ganske små og blomstrer ikke indtil deres andet år. Blomsterne er iriserende blå på lange stilke med 2 til 3 tommer lange frynsede kronblade. Frugter udvikle November til januar. Dem, der spot denne sjældne art opfordres til at indberette deres konklusion og afstå fra slåning eller plukke blomster.

Røn

Den amerikansk Røn (Sorbus Americana) er et træ, fundet i Georgien bjergene med en kort stamme, sprede grene, glat bark og fernlike blade. Træet bærer hvide blomster i foråret og lyse-røde bær, der stadig er langt ind i vinteren. Det foretrækker skygge og ofte lider bladtab ved sigøjner møl.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com