Solanin-indhold i moden Vs. grønne tomater

June 5

Solanin-indhold i moden Vs. grønne tomater

Ifølge University of Missouri er tomatplanter den mest populære grøntsag dyrket i hjemmet haver på grund af de rigelige frugt og nem pleje. Lav i kalorier, rig på vitamin A og C, modne tomater er en ideel kilde til lycopen, den pigment kemikalie, der farver en moden tomat rød. Så sund og gavnlig som tomater, plante og frugt også indeholde giftige toksin solanin.

Solanin

Tomatplanter er medlem af natskyggefamilien sammen med peber, kartofler og aubergine, og alle natskygge planter indeholder niveauer af alkaloid toksin solanin i plantens rødder, stængler, blade og frugter. Solanin er det naturlige forsvar anlægget har til at beskytte sig mod dyr indtage og ødelægge den. Solanin er en bitter smag glyco-alkaloid, der er giftige, selv i små koncentrationer. Grøn-flået kartofler har de højeste toksiske niveauer af solanin, meget større og mere skadelige end solanin-indhold af tomater.

Grønne tomater

Grønne tomater indeholder den højeste koncentration af alkoloid solanin, kaldet tomatine. Op til 500 mg pr 1 kg frugt vægt kan findes i en umodne, grønne tomater. I mange regioner i USA, især i syd, grønne tomater anvendes i kulinariske kreationer, normalt i relishes eller stegt. De grønne tomater anvendes i disse retter er i de tidlige stadier af modning, men stadig grøn til grøn gul farve, og indeholder mindre mængder af solanin end hårdere, umodne grønne tomat. Derudover mindsker stegning de grønne tomater i varm olie indhold af solanin rendering grøn tomat mindre giftige.

Røde tomater

Solanin, eller tomatine, niveauet falder dramatisk i fuldmodne tomater, niveauer er mindre end 5 mg pr 1 kg frugt vægt. Disse lave niveauer udgør ingen sundhedsproblemer for mennesker, men selv i formen modnet solanin tilbage i en tomat er skadelige for katte. Vin modne tomater, friske fra haven er den sikreste for lav solanin indhold. Drivhus dyrket tomater, der ofte sælges i købmandsforretninger indeholder højere niveauer af solanin. Dette er fordi drivhus og kommerciel-tomater er blevet høstet, mens frugten er stadig grøn, lige begyndt at vende, og stadig have en fast, hård føler. De blødere og sødere moden tomat er, de mindre solanin, det indeholder.

Symptomer

Reaktion på solanin forgiftning kan være så hurtigt som 30 minutter efter indtagelse af grønne tomater til så længe som 8 til 12 timer senere. Gastrointestinale sygdomme, herunder diarré, mavekramper, kvalme, opkastning og afbrænding af halsen. Neurologiske symptomer er svimmelhed, hovedpine og dsyrhythmia. Børn og mennesker med tomat allergier og følsomhed er mest berørt af solanin i grønne tomater.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com