Bukkehorn Frø dyrkning

June 7

Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum L.) er en urt, der vokser vildt i Middelhavsområdet og Indien. Det er yderst værdsat for sine medicinske anvendelser, såvel som dens brændt sukker aroma. Det er almindeligt anvendt i indiske retter, især i karryretter samt smag kunstige ahornsirup og te. Denne let at vokse urter kan dyrkes i et hjem haven og ville være en sund supplement til familiens måltider.

Medicinske værdi

Længe værdsat for sine mange medicinske kvaliteter, siges Bukkehorn at støtte fordøjelsen, øge mælkeproduktionen, lindre menstruationssmerter, lavere kolesterol og blodtryk, regulerer blodsukker, lindre overbelastning og helbrede bylder og cyster. Medicinske undersøgelser har endnu ikke bekræftet nogen medicinske værdi af Bukkehorn til mennesker.

Kulinariske anvendelser

Bukkehorn bruges til at give smag et udvalg af fødevarer, herunder slik, brød, pickles, is, læskedrikke og sirup. Det er primært anvendes, som bemærket, i indiske retter og karryretter, men kan også bruges til at lave te og kaffe. Anlægget selv er bitter, så friske blade er sjældent bruges i madlavning, men spirer kan bruges frisk i salater. Frø fra planten bør være let ristet før brug, så jorden for at bruge som et krydderi. Frøene kan også lægges i blød natten over og kartoffelmos for at inkorporere i andre retter.

Levesteder og dyrkning

Bukkehorn foretrækker lyse, fuld sol. Det bør plantes 4 inches fra hinanden i veldrænet jord. Hvis sået fra frø, tager spiring omkring en uge. Bukkehorn planter kan ikke være let transplanteret, så de skal plantes direkte i haven. For fortsat vækst, så frøene hver tredje uge. Planter tager omkring fire måneder for at modne. Planten vil vokse til 1-2 fødder som det modnes. Når frøene er modne, er hele planten skåret eller hjemstedsfordrevne og tørret. Frøene er høstet fra bælgplanter, før de er fuldt modne, hvor de derefter tørres sammen med blade af planten.

Pleje af Bukkehorn

Bukkehorn planter kræver rige jord og lejlighedsvis vanding. Klemme off et par blade af planten vil fremme nye vækst. Planten er naturligt resistente over for rovdyr, men er modtagelige for en svamp kaldet Cercospora leaf spot. Bukkehorn planter vil ikke overleve kulde, så de skal plantes længe efter faren for frost. Hvis planter bliver overfyldte, bør de blive tyndet ud til at producere maksimal vækst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com