Hawaiian træ bregner livscyklus

June 7

Hawaiian træ bregner (Cibotium glaucum), kaldet "Hapu'u" i Hawaii, er store bregner, der ligner små træer, vokser fra 15 til 20 fod høje. Når fælles i Hawaii, fern er nu betragtes som truet på grund af tab af levesteder til udvikling.

Spore

En Hawaiian træ bregner begynder med en sporedannelse. Når spore lander på jorden under de rette betingelser, vokser det ind i en blad-lignende struktur kaldet en gametofyt. Gametofyt bruger root-lignende rhizoids til at forankre på jorden.

Kønnet formering

Når moden, producerer gametofyt kønsorganer. De mandlige organer, kaldet antheridium, producerer findes flagellate sædceller, der svømmer gennem en tynd film af vand til den kvindelige organ, kaldet Arkegonia. Sædcellerne befrugter et æg i Arkegonia til at danne en zygote.

Zygote

Formen zygote en sporofyt, der vokser som en grøn bregne frond fra gametofyt. I bunden af de befrugtede æg udvikle en jordstængler og rødder, indsamle næringsstoffer.

Fronds

Hawaiian træbregner producere flere blade, som oprindeligt er stramt oprullet, fuzzy og rødlig brun farve. Disse folde i blade, der er særligt store og flagrende.

Spore produktion

På undersiden af hvert blad er flade, mørke, cirkulær vækster kaldet sori. I hver sorus er vækster kaldet sporangium. Hver sporangium inden for sorus producerer sporer. Når sporangium er moden splitter det åbent at frigive sporer. Sporerne spire derefter for at danne en ny Hawaiian træ bregner gametofyt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com