Tropiske Seashore planter

June 14

Tropiske Seashore planter

Planter, der vokser tæt på kysten skal kunne tåle hård vind og salte luft og vand. Kystnære jord er også ofte lav i næringsstoffer og organisk materiale. Det er ofte bedste praksis, når du vælger tropiske arter for kystnære haven for at besøge nærliggende haver at se hvilke planter trives. University of Florida IFAS udvidelse hjemmeside har en god liste over arter egnet til tropiske, kystnære haver.

Havet druer

Indfødt til kystnære Caribien og tropisk Amerika, hav druer (Coccoloba uvifera) er en hårdfør korte af kystnære haver. Det danner en busk eller lille træ med store, afrundede blade og lange, hængende pigge af duftende, hvide blomster. Blomsterne er efterfulgt af klaser af spiselige lilla bær, der ligner druer. Havet druer kan beskæres i et læhegn eller hedge og trives i salt og sandet jord.

Lantana

Lantana camara er en lavtvoksende busk med små klynger af multi-farvede blomster, der er meget salt-tolerant og trives tæt på kysten. Oprindeligt hjemmehørende i Caribien, det nu vokser på tværs af tropisk Amerika op til Florida, og i Afrika og store dele af Asien og Australien. Blomsterne er efterfulgt af små klynger af grønne bær modning til sort. Lantana trives i fuld sol eller halvskygge og er bedst opformeret fra stiklinger.

Australske fyr

Hjemmehørende i Australasien og sydøstlige Asien, den australske fyr eller sheoak (Casuarina equisetifolia) er en hurtigt voksende kystnære træ op til 100 fod høje. Det ligner en nåletræ med slanke, forgrenet kviste dækket i små blade. Blomsterne er catkin ligesom, og de brune seedpods ligne små kogler. Australske fyr bruges som et læhegn i kystområder og stabiliserer delikat kystnære jord.

Geiger træ

En prangende Caribien træ med store, ovale blade og klynger af rørformede, orange blomster, Geiger træet er salt - og vind-tolerant. Blomstrende toppe i slutningen af foråret og forsommeren. Geiger træ producerer også spiselige men snarere smagløs, pæreformede frugter. Det når 25 fod i højden og er en meget nyttig art til tropiske, kystnære haver.

Sabal Palmetto

Også kendt som kål palm, er Sabal palmetto en indfødt af kystområder i Caribien og Florida. Den kan vokse op til 80 fod, men er normalt mindre. Sabal Calla er single-trunkeret palmer med et kompakt krone af vifteformede blade, der falder, forlader en glat trunk. De er lav vedligeholdelse træer, der trives i salt og sandede kyst jord.

Natal blomme

Natal blomme er hjemmehørende i det sydlige Afrika. Det er en tæt, salt - og vind-tolerante arter med små, afrundede blade og duftende, stjerne-formet, hvide blomster. Natal blommer producerer også røde, spiselige frugter, der er enten runde eller aflange afhængigt af sorten. Natal blomme kan danne en stor busk op til 12 fod høj og kan også beskæres i en hæk eller vind pause.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com