Hvad skal en Azalea busk overleve?

June 12

Hvad skal en Azalea busk overleve?

Azalea (Rhododendron spp.) er en stor slægt af planter består af både stedsegrønne og løvfældende typer, hver herunder prangende buske i en bred vifte af farver, former og størrelser. Disse alsidige buskene, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8b gennem 9b, deler en række fælles voksende krav.

Jord

Hurtig-afløb jord er afgørende for overlevelse og sund vækst, som Azalea er lavvandet rodfæstede planter udsat for rot og andre sygdomme i konsekvent våd eller klæg jord. Azalea tolererer ikke basisk jord, udfører bedst i sur jord med en pH på 5,0 til 5.5. For at bestemme jordens pH-værdi, kan bruge en test kit er tilgængelig på de fleste havecentre og planteskoler. For at forbedre pH i alkalisk jord, øge surhedsgrad af grave i jernholdige sulfate eller landbrugs sulfat. Tilføje kalksten hvis jorden er meget surt, med en pH-værdi under 4,5. Azalea også drage fordel fra tilsætning af organisk materiale til jorden ved plantning tid, såsom komposteret bark eller blad skimmel.

Sollys og vind

Azalea foretrækker semi-skyggefulde områder med dappled eller filtreret sollys. Barske eftermiddag sollys kan skade planten, men tætte skygge resulterer i langsom vækst og faldt blomstrer. Selvom Azalea er kolde tolerant, de ikke vokser godt i hård vind. Den bedste placering er et sted, der er beskyttet af et læhegn som en bygning eller en skråning. Ellers, beskytte busk ved at plante stedsegrønne træer eller buske, især mod vest og syd for azalea. Et let lag af blade kan beskytte rødderne; dog gælder ikke et tungt lag fordi blade bliver våde og komprimeret, hvilket forhindrer, at vand og luft at nå rødderne.

Befrugtning

Selvom Azalea kræver lidt opmærksomhed, når dette er stiftet, fordel planterne befrugtning i slutningen af foråret. Ikke fodre anlægget efter midsommer, som en plante med bud nye vækst er mere tilbøjelige til at lide under kulde om vinteren. Bruge en tør, 6-10-4 gødning formuleret for syre-elskende planter--regelmæssig gødning ofte mangler den bedste kombination af næringsstoffer for Azalea. Anvend gødning med en hastighed på 2 pund for hver 100 kvadratfod af plantning plads, spredning jævnt på jorden omkring planten, ikke at røre ved stammen. Altid vand dybt efter anvendelse af gødning for at forhindre brændende lavvandede rødderne.

Vand

Azalea kræver regelmæssig vanding. Imidlertid udføre de bedst hvis luft cirkulerer omkring rødderne, som opstår, når jorden er tilladt at tørre lidt mellem vandingerne. Kontrollere jord i bunden af bush til at afgøre, hvornår dine planter har brug for vand. Hvis de top 3 til 4 inches af jord føler tør, give vand nok til at våd jord til en dybde af 6 til 8 inches. Undgå overhead vanding med sprinklere, som fugte løv steder anlægget på risikoen for sygdom. I stedet, bruge en soaker slange eller lade en haven slange sive langsomt. En 2-tommer lag af naturlige muld som bark chips holder rødderne kølig og fugtig.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com