Sådan gør du Full-Moon plantning

November 16

Sådan gør du Full-Moon plantning

Når Månen er fuld, trækker dens gravitationel felt jordens vand mere dramatisk end når det er i en fjerdedel af halv fase. Dette resulterer i især højvande under fuldmånen. Når disse lektioner anvendes til havearbejde, giver det mening at plante sammenholdt med faserne af månen, da de vil påvirke niveauet fugt i din jord. Visse faser er bedre egnet til særlige typer af planter. Plantning behøver ikke at tage sted i løbet af natten, men kan ske når som helst, så længe Månen er i fuld-moon-fase.

Instruktioner

•Indstil om dine frø er noget for en fuldmåne plantning. Rodfrugter egnet som gulerødder, rødbeder og løg er bedst til denne fase af månen. Fuldmånen er også et godt tidspunkt at omplante pærer som tulipaner.

Dyrknings frø og find ud af, hvornår de skal plantes. De fleste frø er sået i det tidlige forår, selvom der er undtagelser. Tidsrammen også afhænger af din klima. Frø er sået tidligere i en sydlige by som Austin end i en nordlige by som Chicago. Det samme er tilfældet med omplantning pærer.

•SOW sukkerroer frø tre uger til en måned før den sidste frost. Sukkerroer planter har den nemmeste tid på at udvikle i køligt vejr, og frøene, selv er hårdfør nok til at overleve, indtil sidst frost passerer. For at finde ud af, når du er tilbøjelige til at have din sidste frost, konsultere USDA plante hårdførhed zone kort for dit område. "Den gamle Farmer's Almanac" indeholder også frost datoer (Se afsnittet ressourcer).

•Plant gulerod frø to uger før den sidste frost hvis du ønsker en sommer høst. For en vinter høst, plante dem 10-12 uger før den første frost.

•Cultivate løg sammen med gulerødder to uger før den sidste frost. Når unge, løgene er kolde tolerant, men de skal tørre varme mens modning. De er bedst egnet til en sommer afgrøde.

•Transplant tulipaner når jorden har nået 60 F, lige før vinteren. Som en tommelfingerregel, de bedst med September beplantninger i zone 4 og 5, oktober i zone 6 og 7, November i zoner 8 og 9 og December i zone 10.

•Kontakt en moon-kalender til at finde ud af, når månen er fuld. Lokalisere den dato, når månen er fuld i frø ideelle plantning periode.

•Plant frø på den valgte dato. Alle arter har forskellige krav til plantning. Hvis du har købt dine frø i en pakke, vil detaljerne være trykt på bagsiden. For eksempel, plantefrø gulerod 1/4 tomme dyb og 2 inches fra hinanden. Derimod plante roer 1/2 tomme dyb og 1 tomme fra hinanden.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com