Hvorfor er NaOH vigtigt i fotosyntesen?

July 5

Hvorfor er NaOH vigtigt i fotosyntesen?

Planteliv, alger og nogle arter af bakterier bruger fotosyntese til at oprette deres egen mad. I denne proces konvertere planter kuldioxid og vand til kulhydrater ved hjælp af solens energi. Ilt er udgivet som et affaldsprodukt fra reaktionen. Fotosyntese er afgørende for at opretholde niveauet af ilt i atmosfæren. Natriumhydroxid (NaOH) er vigtigt for fotosyntese, fordi det kan påvirke hastigheden hvormed fotosyntese opstår.

Fotosyntese krav

Nogle organismer tage enkle byggestenene til kuldioxid, vand og næringsstoffer (nitrogen, svovl, fosfor, kalium, calcium og magnesium) at bygge komplekse stoffer som sukker, olier og proteiner. Katalysator for fotosyntesen er klorofyl, grøn pigment, der absorberer lys energi. Når der findes tilstrækkelig vand, næringsstoffer, kuldioxid og sollys, opstår fotosyntese til optimale priser. Hvis nogen af disse komponenter er manglende eller utilstrækkelige, er fotosyntese sats begrænset.

Vandet pH

Defineret i kemi, er pH mål for surhedsgrad eller alkalinitet af en løsning. PH måler simpelthen, faktisk brintion koncentration i opløsningen, som vedrører disse ioner tilbøjelighed til at reagere med andre komponenter. PH-skalaen går fra nul til 14, hvor nul er den mest surt og 14 er det mest basiske (basic). Ren destilleret vand har en pH-værdi på 7,0 og anses for at være neutral; pH niveauer er vigtige i alle aspekter af biologi og økologi, fra menneskelig væsker til at plante liv til havene og søerne.

Natriumhydroxid og pH

Natriumhydroxid (NaOH) er en stærk base, der vil have pH værdier af 8 til 14. Det kaldes også lud eller kaustisk soda og har mange industrielle og kommercielle applikationer såsom papir fremstilling, tekstiler, sæber og rengøringsmidler. Natriumhydroxid bruges også til at neutralisere sure opløsninger eller hæve pH i vand og jord.

Virkning af pH på fotosyntese

Strømmen af carbon ind i flere fotosyntetiske mellemprodukter er stærkt påvirket af pH. Hvis den målte pH i jord, ferskvand eller grundvand bliver Sure, falde plante optagelse og fotosyntese priser. Da planterne bruger kuldioxid som carbon kilde, hvis reaktion priser falde, stiger CO2-niveauet. Reaktionen af kuldioxid med vand producerer kulsyre, hvilket yderligere sænker pH i mere sure betingelser. Natriumhydroxid (NaOH) hæver pH niveauer og kan påvirke fotosyntese satser. Betingelser, der er alt for sure (lavt pH) er til skade for fotosyntese. Natriumhydroxid kan øge pH niveauer optimal for maksimal fotosyntese priser.

Ændre pH at forbedre fotosyntese priser

Et vigtigt forhold blandt alkalinitet, kuldioxid og pH findes med hensyn til fotosyntese priser. Hvis pH i vandet krævede for fotosyntesen bliver Sure, er en stigning i pH vigtigt at vende virkningen. Undersøgelser har vist den optimale pH for fotosyntese at være svagt basisk. Baser, såsom natriumhydroxid (NaOH), er nødvendige for at hæve pH til niveauer, der er ideelle for fotosyntese at forekomme.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com