Skal du vente til efteråret til at plante blomsterløg?

June 23

Efteråret er tid til at plante mange spring-blomstrende løg, men blomstrer i sommeren og efteråret pærer har brug for forskellige timing. Til sommer pærer, kan fall plantning faktisk forveksle deres lille interne ure og få dem til at blomstre på det forkerte tidspunkt-- eller dræbe dem, hvis de er møre. Det er dog muligt at plante mange hårdføre pærer "uden for sæsonen", hvis du er villig til at vente for blomstrer.

Hvordan pærer arbejde

Hver pære indeholder en embryonale anlæg, komplet med blomster og nok næringsstoffer til at holde det voksende, lige igennem næste år blomstrer. På det tidspunkt, pakninger den modne plante i nok næringsstoffer til at nære den næste år plante, da det udvikler. Planten læ i løgets papery dækker vokser hele tiden, aldrig gå helt inaktive. Pæren, når det er plantet første opgave er at vokse solide rødder, der vil hjælpe med at samle næringsstoffer fra jorden til støtte for sin vækst og til at pakke i næringsstoffer for det følgende år. Nogle pærer har brug for en periode af køling til at kickstarte sekvensen af udvikling, der fører til at blomstre. Uden denne afkøling, de kan vokse blade men blomster ikke.

Foråret plantning

Pærer, der blomstrer i sommeren og efteråret--lilje af Nilen (Agapanthus), hardy fra US Department of Agriculture plante hårdførhed zone 7 til 11, og cannas (Canna), hardy fra USDA zone 9 til 11, for eksempel--er plantet i det tidlige forår. Plantning sommer og efterår-blomstrende løg i foråret passer ind i deres vækst cyklus og garantere bloom deres første sæson. Nogle sent forår bloomers, herunder mange liljer (Lilium spp.), mange hardy fra USDA zone 5 til 10, blomstrer også hvis plantet i det meget tidlige forår eller sene vinter. I Middelhavet klima områder, kan beplantning begynde så tidligt som i slutningen af januar eller begyndelsen af februar. I køligere zoner, skal mørt pærer løftes i efteråret og genplantes i foråret.

Køling pærer

Nogle pærer, som tulipaner (Tulipa spp.), hårdføre fra USDA zone 3 til 7, bør plantes i efteråret inden for deres hårdførhed, men de har brug for mere køling end forekommer i varmere zoner. Uden nedkøling, pærer udtømme sig af bloom tid og er i stand til at gendanne og gemme næringsstoffer for fortsat vækst, en proces kaldet perennialization. De kan dyrkes som enårige i varmere zoner, hvis pærer er nedkølet indtil December og derefter plantet. Anden muligheden for disse pærer er at løfte dem efter deres blade dør tilbage, køleskab dem, genplante dem i December og håber, at nogle af pærer kommer igen og blomstre.

Gave plante blomsterløg

Ferie eller gave planter med pærer kan gøre overgangen til haven, især når de har blomstrede på deres sædvanlige tid af året. Forår eller efterår, plant pærer så hurtigt som muligt efter blooms fade. Opbevares i køleskab pærer under varmen sommer og plante dem i efteråret. Pærer, at overlever kan vokse eneste løv det første år eller blomstre på en ulige tid, men hvis de formår at producere efterlader det første år, vil de til sidst vende tilbage til deres naturlige bloom tidsplan.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com