Krydderurter vokset i vand

June 24

Du kan dyrke akvatiske urter, selvom du ikke har adgang til en dam eller strøm. Bruge en vandtæt beholder, der holder mindst fire gallons af vand. Dette kan være en gammel klo-fod badekar, en whisky tønde, et soppebassin eller en plastikspand. Flere typer af urter kan plantes i haven. Nogle flyder på overfladen af vandet og medvirke til at reducere algevækst. Nogle vokse under vandet, hvor de også hjælpe med at styre alger og tilføje ilt til vandet. Hvilke urter, du vælger vil afhænge dels af om du er voksende dem i en stor dam eller i en lille spand.

Cattails

Cattails er høje planter med blade, der ligner store vinger af græs og brune blomster, der danner cylindre i toppen af planten. De kan dyrkes i neddykkede beholdere eller på kanten af en dam, og er så let at vokse, at de kan blive invasive. Flere dele af cattail er spiselige, herunder møre dele af stokken, rødder, blomsterhoveder og endda pollen, som føjes til pandekage opskrifter. Pluk skuddene, når bladene er tre fødder eller mindre over vandet.

Chokolade mynte

Chokolade mynte er en hurtigt voksende urt, der producerer små lilla blomster og den lækre duft af chokolade, når dens blade er gnedet. Genplante unge chokolade mint spirer af tucking dem ind i klipperne langs kanten af din Dam eller streame. Klipning af stilke af ældre planter, og placere dem i vand, således at nederst to inches er nedsænket, vil sikre, at de hurtigt slå rod.

Brøndkarse

Brøndkarse foretrækker vokser i holdbar-omflytning, lavvandede streams, men det kan også være dyrket ved siden af en lille pool eller i spande, der indeholder mindst to eller tre inches af vand så rødderne forblive neddykket. Skift vandet hver uge. Planter vil også rod hurtigt hvis stængelstiklinger placeres i rige, våd jord, fundet ved siden af en bæk. Brøndkarse har en pebret smag, der er gode i salater. Den bedste smag opstår før planten blomstrer.

Åkande

Duftende åkander er akvatiske urter med runde, flade blade og store hvide eller pink blomster at flyde på vandet. Unge blomster kan spises rå, og er også spiselige når kogt blade og knopper. Duftende åkander ligner de knolde åkande, som er giftig. Knolde åkander har tykke knold-lignende rødder og næppe nogen duft, i modsætning til den duftende åkande, som har en meget sød duft.

Andre

Vokse fire-leaf vand kløver i en lavvandet pool eller på kanten af din dam. Denne lille urt bruges i thailandsk madlavning og har en syrlig smag. Vand spinat kan dyrkes i undersøiske Potter, selvom kendt som hvide stamme vand spinat er ofte dyrkes i oversvømmede områder, sort gerne ris. Bitter blad er en hurtigt voksende urt, der kan dyrkes i Potter, der er helt eller delvist nedsænket. Blodige dock er en urt, der producerer små stjerneformede blomster med rødlig-lilla frø hoveder og spiselige blade. Den vokser godt i sumpede jord eller regn haver.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com