Mad til frugt & vegetabilske planter

June 24

Mad til frugt & vegetabilske planter

Selv hvis du har plantet dine grøntsager i en seng fyldt med frisk jord og kompost, nødt du stadig til at befrugte i vækstsæsonen. Mange er grøntsager og frugt tunge foderautomater, hvilket betyder, at de optager en heftig mængde af næringsstoffer, som de vokser. Uden fodring, har dine planter måske ikke nok næringsstoffer til blomst, sætte frugt eller har den energi, der vokser del af den plante, man ønsker at spise.

Gødning komponenter

På din sæk eller boks gødning er tre tal. Først er procentdelen af nitrogen, andet er fosfor og tredje er kalium. En kvalitet gødning vil også liste andre næringsstoffer, som jern, calcium og magnesium. Planter kræver meget lidt af disse andre næringsstoffer, men de er afgørende for en sund afgrøde.

At vælge den korrekte gødning

En gødning med en lidt højere procentdel af kvælstof til de andre to tal er bedst, når du først sætte i dine grøntsager til at give dem et skub i blad produktion. Fortsætte ikke opfodring en høj-kvælstof gødning selv, eller dine planter vil holde voksende blade og aldrig blomst. Selv blad afgrøder som salat og chard skal skiftes til en afbalanceret gødning, (den ene med lige procenter på etiketten) efter den første fodring. For andre afgrøder, efter den første fodring, skifte til en gødning med en lille kvælstof antallet og højere kalium og fosfor numre. Hvis voksende blåbær, vil de har brug for en fødevare, der er beregnet til syre kærlig planter. Hvis du kan købe kun én gødning, vælge afbalanceret eller en med en lille kvælstof nummer.

Økologiske fodring muligheder

Hvis du ønsker at gå økologisk, bland godt rådnet gødning før plantning dine afgrøder til at tilføje i kvælstof. En anden pre plantning kvælstof mulighed er at vokse en cover afgrøde af kløver i løbet af vinteren. Kløver er medlem af bælgplanter familien, og ligesom andre bælgfrugter, vil øge kvælstof i din jord. I løbet af sæsonen, feed dine planter med en kompost tea eller købe en afbalanceret organisk gødning specielt fremstillet for frugt og grøntsager.

Hvornår skal foder

Ændre din jord med en højere kvælstofgødning inden plantning. Dette øger planternes vækst, når du først sætte i dine afgrøder. De fleste anlæg vil gøre bedst med en anvendelse af afbalanceret gødning efter at de har været i jorden i tre eller fire uger. For planter der blomstre og bære frugt som tomater og agurker, anvende en lav kvælstofgødning når blomster vises og derefter en anden dosis, når frugterne begynder at udvikle. Læs din pakke etiket for at bestemme hvor meget at anvende. Ikke over befrugte. Planten kan kun tage så mange næringsstoffer, så over befrugtende vil spilde din tid og penge og kan være skadelige for planten.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com