Liljekonval & Hosta følgesvend planter

June 28

Liljekonval & Hosta følgesvend planter

Følgesvend plantning er anvendt af gartnere til fordel for to eller flere planter. Nogle følgesvend planter giver skadedyrsbekæmpelse, mens andre kan give støtte til klatring planter, der kræver struktur. Landmændene bruger følgesvend plantning at maksimere plads og forbedre den overordnede kvalitet af afgrøder, men selv casual gartnere kan bruge følgesvend plantning til at forbedre udendørs rum. Liljekonval og hosta har mange kammerater, der forhindre problemer og give æstetiske værdi.

Dyrkning

Liljekonval, Convallaria majalis, har små hvide blomster, der er formet som klokker. Planten vokser bedst i delvis til fuld skygge og skal plantes i fugtig jord. Liljekonval vokser i USDA hårdførhed zoner 3 til 8, og blomstrer i begyndelsen til midten af foråret. Hostas, også kendt som Vejbred liljer, vokse i det samme klima, i zoner 3 til 9. Hostas også vokser i fugtig jord og delvis skygge, selvom de overleve i langt mindre skygge end liljer of the valley. I modsætning til liljekonval planter, kan Hostaer plantes i fuld sollys. På grund af deres lignende vækstbetingelser, kan Hostaer og liljekonval plantes sammen som kammerater.

Skadedyr-frastødende kammerater

Hverken hostas eller liljer of the valley er meget attraktive for skadedyr, men nogle insekter kan udgøre en mindre trussel mod blomsterne. Skære orme, kan græshopper, snegle og blad biller angribe hostas. Hjorte, mus og mosegrise er langt mere problematisk. de er tiltrukket af den søde duft af hosta planter og den velsmagende blade. Få insekter er tiltrukket af liljekonval, men sort vin snudebiller må fodre på bladene til tider. Stærkt aromatiske planter bidrage til at holde insekter og endnu større skadedyr væk fra haven senge. Løg (Allium), hvidløg (Allium sativium), Katteurt (Nepeta), fælles malurt (Artemisia vulgaris), basil (Ocimum) og stærkt duftende mynte planter gøre gode kammerater, fordi de hjælper med at holde insekter, gnavere og hjorte Hostaer og liljer of the valley.

Liljekonval kammerater

Liljekonval er en attraktiv, nem at vokse blomstrende plante, men det kan være lidt for let at dyrke. Liljekonval anses invasive af mange gartnere spredning tendenser og evnen til at vokse i en række forskellige jordtyper. Følgesvend planter skal vokse i de samme betingelser som liljekonval og være hård nok ikke at være fuldstændigt overhalet af blomstens sprede vaner. Træ anemone (Anemone quinquefolia) producere ren hvide blomster og dybe, grønne blade, der supplerer liljekonvals farve. Fumewort (Corydalis) vokser i hver hårdførhed zone i USA og gør for en farverig kontrast mod liljekonval.

Hosta kammerater

Hosta blade vokser med attraktive, busket løv. Nogle arter af hostas producere farverige, brogede blade. Bladene af planten vokser første i foråret og er meget større end de lille, kortvarige lilla blooms, der vises i sommer. Prangende blomster gøre attraktive kammerater til hostas; de farverige blomster kontrast og supplere den grønne løv. Vintergæk (Galanthus), påskelilje (Narcissus), Nyserod (Helleborus), tulip (Tulipa) og Forglemmigej (Myosotis) vil ikke konkurrere med Hostaer for næringsstoffer og gøre god følgesvend planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com