Ligheder i mug og gær

July 2

Forme og gær er forskellige på mange måder. For eksempel indeholder skimmelsvampe hyfer, mikroskopiske stængler bruges i reproduktion. Gær, på den anden side indeholder små knopper, som kløft i halve og formere for reproduktion. Forme og gær også indeholde forskellige pH-niveauer og har forskellige temperatur behov, men trods disse variationer, de indeholder også nogle specifikke ligheder.

Egenskaber

Mug og gær er begge fungal organismer. De deler en lignende cellestruktur, som gærceller og skimmel celler både består af kitin, et glukose derivat. Kitin er det ét stof, der forener alle svampe, herunder gærsvampe, forme, ruster og svampe. Da forme og gær undergår kemiske reaktioner under deres spireevne processer, kan de forårsage fødevarer forringet eller nedbrydes. Nogle skimmelsvampe kan endda nedbrydes porøse husstand overflader som træ og gips.

Ideelle betingelser

Kræver fugt, mug og gær. Uden en konstant kilde til fugt, kan hverken organisme spire. Som et resultat, er begge organismer sårbare over for varme, som varme kan fjerne fugt og neutralisere svampesporer. Ligeledes, mug og gær kræver ilt til at vokse ordentligt. Skimmelsvamp kan ikke vokse på alle uden ilt, og gær vil lide hæmmet vækst i en ilt-frataget miljø. Da gær henviser blot til enhver encellede fase i livet for en svampe spore, kan nogle gær (specielt dimorfe gær) selv udvikle sig til skimmelsporer.

Vækst

Der henviser til, at planter har brug for lys for at vokse ordentligt, kræver forme og gær ingen lys overhovedet. Det er grund, at de vokser ved at multiplicere deres sporer, og kræver derfor ikke fotosyntese. Forme og gær kan vokse i fuldstændig mørke. Faktisk en mangel på lys kan selv drage fordel deres vækst, fordi uden varmen udsendes af lys (f.eks. sollys), fugt kan forblive i længere perioder.

Sundhedsrisici

Forme og gær er begge i stand til at forårsage allergiske reaktioner. Da de begge kommer fra luftbårne sporer, kan de forurene luftvejene i en allergi Lidende og forårsage symptomer, der omfatter udslæt, kløe, nysen og hævelse. Allergiske reaktioner kan også opstå som følge af indtagelse (f.eks. efter at have spist en fødevare, der indeholder skimmel eller gær). Nogle typer af forme og gær kan endda forårsage alvorlige infektioner. Hvis du har ingen relaterede allergier, kan du lider ingen symptomer overhovedet efter indånding eller indtagelse.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com