Kan planterne vokser med kunstigt lys i stedet for sollys?

July 3

Kan planterne vokser med kunstigt lys i stedet for sollys?

Om planter får sollys eller kunstigt lys, kommer give dem, hvad de skal være i stand til at vokse til et spørgsmål om balance og kvalitet. Hvis de får for lidt lys de kan lave deres egen mad og de vil dø. For meget lys kan svide blade, forårsager vækst problemer og muligvis død af anlægget. Den forkerte slags lys kan forårsage en plantens blade er for lille eller dens stilk er for lang. Det rigtige lys, i den rigtige mængde, fører til sunde, velformede planter.

Lysintensitet

Intensiteten af lys er et mål for, hvor stærk eller lys et lys. Planter er tilpasset til voksende i en bred vifte af lys intensiteter. Når planter der dyrkes indendørs, kræver de en let intensitet svarende til hvad de ville modtage i naturen. Opfylder dette behov opfylder et af hovedkravene planter har for at tilpasse kunstigt lys.

Varighed af lys

De fleste planter vokser bedst, når givet lange timer af lys, selvom dette ikke efterligne de sæsonbetonede belysning ændringer, der forekommer i naturen. Mere er ikke altid bedre, dog. I nogle tilfælde planter er følsomme over for længden af dagen og vil ikke vokse ordentligt, medmindre kunstlys følger det samme mønster. For de fleste planter, selv om, dagen længde er ikke vigtig, så længe de får en utændt hvileperiode på omkring otte timer ud af hver 24.

Lys farve

Farven på lyset bølger er, hvad kontrollerer kvaliteten af lyset. Skinnende lys gennem et prisme bryder det ned i dens forskellige komponenter. Sollys har et bredt spektrum af lysbølger, begyndende med blå i den ene ende og til rød på den anden. I naturen udsættes planterne for alle disse farver af lys. Men for at vokse, de har brug for kun nogle af dem. De vigtigste lys farve kræves af løv er blåt lys, og den vigtigste farve behov for planter til blomst og frugt er rød. Kunstigt lys, der kan levere disse typer af lysbølger vil arbejde for at dyrke planter.

Lys typer

Flere typer af kunstigt lys er almindeligt tilgængelige. En af de mest almindelige er glødende lys, leveret af en standard pære. Incandescent lys er for det meste røde lys, givet ud på en intensitet for lavt for de fleste planter til at drage fordel af. Standard lysstofrør, bruges i mange kommercielle indstillinger samt andre applikationer, give blå lys næsten udelukkende. Fordi disse lys er cool at røre ved, kan de placeres tæt nok til planter at yde tilstraekkelig noedbelysning. Fluorescents fremme væksten af Bladplanter. Vokse lys har en blanding af lys bølge farver. Alle slags planter vil vokse hvis vokse lyser anvendes i stedet for sollys.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com