Hvad slags gødning er bedst til plantning sukkermajs?

July 4

Hvad slags gødning er bedst til plantning sukkermajs?

Sukkermajs er bedst, når spist lige ud af haven, som er formentlig grunden til mange gartnere vælger at dyrke det. Det kræver mere plads end de fleste grøntsager og skal plantes i en blok eller kreds af mindst fire rækker til at bestøve godt. Et godt befrugtet afgrøde producerer normalt to ører af majs pr. plante.

Typer

Majs er en tung feeder, der kræver masser af kvælstof til at vokse godt. Selv gode jord kan kræve ekstra gødning til at producere godt. Kompost og godt rådnet gødning er gode valg for ændring af jorden. Derudover kan der anvendes en afbalanceret kornede 10-10-10 gødning.

Tidsramme

Gødning eller kompost kan være dyrket med jorden under haven forberedelse i foråret eller falde. Derudover kan de bruges som en side dressing ved at lægge dem på jorden i nærheden af majs i vækstsæsonen. Granuleret gødning skal være anvendt midseason, når kornet er 16 til 18 inches høj, ifølge West Virginia University Extension Service hjemmeside.

Overvejelser

Derudover vokser majs i et space, hvor sund ærter og bønner voksede det foregående år kan gavne majs, rådgiver Colorado State Universitys hjemmeside. Bælgplanter lave kvælstof i jorden, hvilket gør det mere tilgængelig for andre planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com