Tropiske Hawaiian planter

July 4

Tropiske Hawaiian planter

Mange smukke tropiske planter almindeligvis ses på hawaiiansk landskabspleje er ikke hjemmehørende i Hawaii men øerne er hjemsted for mange dejlige tropiske planter, der skal være dyrket oftere. Hawaiian tropicals har ofte prangende blomster, attraktive blade og usædvanlige vækstmønstre, som forbedrer haven samtidig medvirke til at bevare de oprindelige tropiske planter.

Hau (Hibiscus tiliacuis)

Værdsat for en gul klokkeformede blomster med en mørk rød center, er Hau (Hibiscus tiliaceus), udnyttet i haver over hele verden. HAU er en slank træ op til 25 fod høje i dets native Hawaiian habitat hvor den danner tætte krat nær mangrove-sumpe og vådområder. I haven er det mere almindeligt beskæring som en prydplante busk. Seks tommer blomsterne vare bare en enkelt dag og ofte dækker jorden under en busk.

Hala (Pandanus tectorius)

Hala træet har en robust kuffert, 20 til 30 fod høj, fra hvilke grene projekt på brede vinkler. Bladene er som græs-lignende og stråleformet fra spidsen af grenene. Kvindelige træerne producerer en stor frugt med forskellige segmenter én til tre gange om året. Mandlige træer producerer velduftende blomsterklaser. Frø af hala træer er anvendes til fremstilling af skinnende, sort-beaded leis for mænd, kaldet hala leis. Blomsterne anvendes også i at gøre leis. Dette træ er hjemmehørende i Hawaii og findes i hele den pacific herunder Australien.

Ilima (Sida Ranunkel)

Denne plante kaldes "Ilima Papa" som en mørk grøn ground cover vokser langs kysten, men når den vokser som en oprejst busk i the woodlands Hawaii kaldes "Ilima". Bladene er dybt grønne på toppen med behårede børster på lys grøn underside. Blomsterne er dybt gule og rørformede i form. Ilima er hjemmehørende i Hawaii; Blomsterne er anvendes til fremstilling af lokale beskaeftigelsesinitiativer.

Nanu (Gardenia brighamii)

Kun 19 af disse truede tør skov planter forbliver i deres native levesteder på fem af Hawaii-øerne, heldigvis, bliver Nanu dyrket i haver som en duftende række gardenia. Nanu bor 65 år i naturen og 15 år under dyrkning. Hvide, duftende blomster blomstre ved spidserne af grene sat ud af blanke grønne blade efterår og vinter. Blomsterne er anvendes til fremstilling af lokale beskaeftigelsesinitiativer.

Kokio (Kokia drynarioides)

Den strålende røde blomst af kokio træ er sat ud af grønne blade ligner drue blade. Træet findes kun på læ-siden af øen Hawaii i tørre skove og er opført som og truede arter med kun seks træer i naturen. Staten Hawaii og privat bevarelse grupper dyrker i øjeblikket kokio træer. Native hawaiianerne brugte saften fra kokio træet at farve deres fiskenet rød og bark for medicin. Kokio vokser til en højde af 26 fod.

A'ali' jeg (Dodonaea viskose)

A'lia' jeg er en attraktiv busk eller lille træ indfødte til Hawaii og fundet omfattende hele troperne. Stammen er rødlig-brun; Bladene er blanke grønne med en rød rib i midten. Blomster vises i klynger og form en dekorativ frø kapsel.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com