Hvordan man dyrker hjem dyrket ananas

July 8

Hvordan man dyrker hjem dyrket ananas

Afskære blad krone toppen af en ananas giver dig mulighed at vokse en helt ny plante, der en dag vil producere en anden frugt til at nyde. En tropisk bromeliad, der dør efter det producerer en frugt, lille plante "unger" spire fra plante base at erstatte døende moderplanten. Eller ananas stilk blødgør og vælter for at placere frugt grønne krone på jord at rodfæste. Ananas dyrkes udendørs i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 10 og varmere. Andetsteds skal anlægget være overvintret med indendørs i et drivhus eller lyse solrige vindue.

Instruktioner

•Plant ananas i veldrænet jord, ideelt sand, at er organisk materiale indarbejdet. En ligelig andel af kompost til muldlaget sand er ideel, selv om enhver jord med omkring 30 procent økologisk noget værker, så længe det er veldrænet. Hvis dyrket i en beholder, enhver porøse potning medium er tilstrækkeligt, så længe der er drænhuller i containeren bunden.

•Expose ananas til mindst 6 timer i direkte sollys. Den mere sollys og varme jo bedre, da det steg vækstraten og fremmer udvikling af blomstring og frugt en gang stilk former. Hvis der dyrkes i tropiske omgivelser hvor temps spænder mellem 60 og 90 grader Fahrenheit, vil en ananas producere en moden frugt i 12 til 18 måneder. Hvis der dyrkes indendørs, kan anlægget tage så lang tid som 2 år at producere en frugt, ifølge Lynn middel til Learn2Grow.

•Fra forår til efterår, vand ananas plante, blade og alle, for at holde jorden fugtig, men aldrig klæg. Ananas planter er varme og tørke tolerant, så fejle på siden af underwatering hvis du er på vagt. Jo varmere vejr, hyppigere vanding er nødvendig.

•Applicer en velafbalanceret (såsom 10-10-10) vandopløseligt flydende gødning løsning på den voksende ananas plante en gang hver måned under varmen fra foråret til at falde. Give gødning løsningen at indsamle i blad baser af anlægget og lægge en dæmper på jorden. Når de første antydninger af de blomstrende/frugtsætning stilk vises i den øverste midten af ananas plante, gøde jorden kun, ikke fugte løv længere, ifølge Gartner Julian Sauls af Texas A & M University.

•Harvest ananas kun når den er moden, som tager mellem 3 og 6 måneder afhængigt af mængden af sollys og varme tilgængelig som det er at udvikle på stokken. Generelt er bør frugt skællende overflade blush med gyldne toner og blødgøre lidt når den er moden. En svag duft af sød ananas på overfladen antyder også, det er tid til at skære frugt og spise den.

Tips & advarsler

  • Hvis du dyrker din ananas indendørs som en stueplante, bringe det udendørs i foråret når alle faren for frost er overskredet. Det vil trives i den intense sollys, varme og fugt/regn udendørs. Dette vil hjælpe hvis vokser hurtigere og producere en frugt, der vil modnes bedre end hvis fanget indendørs i en aircondition værelse. Bringe ananas tilbage indendørs, når temperaturen falde til under 40 til 50 grader i efteråret og placere den i som solrige beliggenhed som muligt.
  • Ananas blade er ondskabsfuldt skarpe og stikkende. Når du arbejder omkring dem, bære handsker og lange ærmer (og endda øjenbeskyttelse).

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com