Sådan: en jordbær have

July 10

Jordbær er relativt nem at dyrke i de rette betingelser, og gartnere kan nyde rigelige høstudbyttet selv med en lille mængde plads. Ifølge Ohio State University udvidelse, hver jordbær plante kan producere op til en kvart af frugt i den første vækstsæson og 25 planter producerer nok bær til en mellemstore familie. Jordbær er almindeligt anvendt i desserter, marmelade og gelé, og er høj i vitamin C, hvilket gør dem en sund godbid.

Instruktioner

Dyrknings typer af jordbær. Jordbær er almindeligvis opdelt i juni-bærende, everbearing og dag-neutral. Juni-bærende jordbær er den mest almindelige sort og producere én afgrøde årligt, normalt i juni. Everbearing jordbær producere afgrøder i foråret og sensommeren, og dag-neutral bær producere frugt i lavere temperaturer. Ohio State University anbefaler plantning hver type for at maksimere afgrøde udbytter.

•Vælg en jordbær kultivar baseret på dit voksende behov. Nogle kultivarer foretrækker visse jord, sol eller temperatur betingelser, der kan være mere passende for din have end andre. Se din lokale Folkeuniversitet eller Planteskole anbefalinger om de bedste sorter for dit område. Sygdomsresistente sorter er også at foretrække.

•Tag en jordprøve i til din lokale Folkeuniversitet at teste jordens pH-værdi og ernæringsmæssige kvalitet. Jordbær foretrækker let sur jord med pH niveauer af 5.8 til 6,5. Anvende jord ændringer såsom kalk eller næringsstoffer efter behov.

•Forbered din plantning site. Jordbær skal løs jord med masser af organisk materiale, samt mindst otte timer i fuld sol hver dag. Om muligt dyrke jordbær på en skråning eller i haven højbede, da de er følsomme over for vandlidende jorder. Undgå jord websteder, der har tidligere dyrket kartofler, peberfrugter, tomater og jordbær. Vær sikker på at forlade masser af plads til flere planter. Juni-bærende jordbær skal 18 til 24 inches mellem planter og 4 fødder mellem rækkerne, så planen i overensstemmelse hermed. Everbearing og dag-neutral sorter kræver 1 fod af plads mellem planter og rækker.

•Transplant jordbær i det tidlige forår, når jorden er varm nok til at være let anvendelig. Colorado State University anbefaler omplantning jordbær i den sene eftermiddag at undgå varmestress. Dække planternes rødder og halvdelen af krone helt med jord, være omhyggelig med ikke at lade rødderne bøje ud til siderne. Trimme alle blomsterknopper, beskadigede blade og løbere, og kassér planter med mørke, usunde rødder.

•Kapacitet hver plante individuelt efter plantning. Dette vil bidrage til at undgå transplantation chok og få planterne en sund start.

•Fertilize planter med en forret formel. Iowa State University udvidelse anbefaler blande 2 til 3 tbsp. 5-10-5 eller 10-10-10 gødning til en gallon af vand. Anvende 2 eller 3 kopper på hver plante.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com