Hvor var persienner opfundet?

July 11

Hvor var persienner opfundet?

Selv om folk måske antage, at dømme ud fra navnet, at persienner blev opfundet i Venedig, har tidligere versioner af dem været kendt at eksistere i andre dele af verden i tusinder af år. Ikke desto mindre er sådan vinduet tilbehør kendt for deres funktionelle værdi.

Design

Persienner består af vandrette lameller sammenføjet med ledning Remskiver, der enten kan samle alle lameller i toppen af vinduet, eller blot lade dem løs for at dække det helt. For at manipulere blinds, når der dækker vinduet, er der en ultra-tynd cylindrisk metal eller plast stykke, der enten kan slå lameller bliver parallel med vindueskarmen, eller slå dem fladt mod hinanden. Persienner er som regel lavet af vinyl eller metal.

Tidlige rødder

Oprindelsen af persienner går tilbage til oldtiden. De tidlige egyptere knyttet siv i kolonner og hang dem over deres vinduer, og kinesiske brugt bambus i en lignende måde. Til sidst, var sådan vinduet tilbehør i bred anvendelse i Mellemøsten og Fjernøsten.

"Persienner"

Persienner stammer sit navn fra de erhvervsdrivende fra den italienske by Venedig, der bragte ideen til Europa fra Persien. Franske, til ære for det tilbehør oprindelsessted, kaldet vinduet tilbehør "Les Persienes." I dag, selv om et par persienner er lavet af træ, er de fleste gange sådan blinds omhandlet som træ persienner eller bambus blinds.

Væksten i popularitet

John Webster begyndte kommerciel brug og appel af persienner i 1767 af reklame og fellow Londoner Edward Beran patenteret dem i 1769. Selv foregående, at St. Peter's Church i Philadelphia, iført dem i 1761. Persienner begyndte at dukke op i illustrationer, som Independence Hall i Philadelphia på tidspunktet for underskrivelsen af Uafhængighedserklæringen og J. L. Gerome Ferris maleriet med titlen "The besøg af Paul Jones til the forfatningskonventet" (1787). Andre bemærkelsesværdige anvendelser af persienner er i Rockefeller Center Radio City bygning og Empire State Building, både i New York. Fra slutningen af 1800 tallet gennem 1900-tallet voksede anvendelsen af persienner, som de blev vedtaget i kontorbygninger i hele verden.

Appel af funktion

Persienner er en teknisk forbedring over de klud skygge systemer, der tidligere havde været i brug, primært fordi de er mere effektiv i reguleringen af lys og luft. Med dem, kan du flytte lameller til toppen til at afsløre visningen vindue eller lade dem omfatte vinduet for optimal beskyttelse af personlige oplysninger. Også, du kan vinkle dem for at give lys (og luft, mens vinduerne åbne) samtidig opretholde et vist niveau af privatlivets fred, eller slå dem fladt til helt blok lys udefra.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com