Om Hibiscus

July 18

Om Hibiscus

Hibiscus er en slægt af tropiske blomster og er undertiden kendt som rosemallow. Disse blomsterplanter er en del af familien Malvaceae, som omfatter planter som kakao, okra og bomuld. Det er hjemmehørende i varme klimaer og vokser i hele verden. Hibiscus omfatter både årlige og flerårige planter, buske og små træer.

Funktion

Hibiscus er typisk dyrket af gartnere til dens attraktive blomster eller anvendes i landskabspleje. Det har imidlertid også mange andre anvendelser uden for haven. Det er den vigtigste ingrediens i urtete og syltetøj-- og nogle arter er endda bruges som en grøntsag. Det er også almindeligt anvendt i urtemedicin.

I den hinduistiske religion anvendes hibiscus som et offer til gudinden Kali og Gud Ganesha. I det sydlige Indien anvendes planten til hårpleje. Beskyttende olier til håret er lavet af blade og blomster, derefter anvendes på hovedbunden og håret til at forebygge skæl og hårtab.

Hibiscus blomster bruges også af Hawaii kvinder. En enkelt blomst er gemt bag ene øre, en angivelse af kvindens tilgængelighed for ægteskab. I Mexico, er den tørrede plante spist som en delikatesse. I Filippinerne bruger børn sticky saft fra knuste hibiscus at blæse bobler gennem en Papaya stilk.

Funktioner

Hibiscus byder på enkle, suppleant blade med en fliget margen. Blomsterne er smukt farvede, stort og trompet-formet med mindst fem kronblade, og de vokser fra 4 til 15 cm i bredden. Farver spænder fra hvid til Rosa eller røde, gule eller lilla. Hibiscus frugt er tør og indeholder flere frø i hver af sine fem lapper. Stænglerne er woody, og planten kan vokse overalt fra 4 inches til 15 fødder i højde.

Typer

Der er mange forskellige typer af hibiscus. Den mest almindelige er fælles haven hibiscus eller Hibiscus Syriacus. I tropiske områder, er den kinesiske hibiscus mest almindeligt dyrket og værdsat for sin dekorative blomster.

Der findes mere end 200 arter af hibiscus kendt i dag. Nogle af disse omfatter Californien hibiscus, Neches river-rose katost, Phillip Island Hibiscus, Native Rosella og Hau.

Fordele

Hibiscus er aromatisk og astringerende. Det er anvendt i naturlægemidler medicin på grund af sin vanddrivende egenskaber. Det er også kendt for at sænke feber og giver kroppen med c-vitamin. Det indeholder planteslim, organiske syrer og Pektiner, der bidrager til dens helbredende egenskaber.

Advarsel

Nogle arter af hibiscus producerer frø bælg dækket af hår, der kan irritere huden. Det er bedst at bære handsker mens håndtering af anlægget. En anden ulempe ved hibiscus er, selvom blomsterne er store og prangende, de typisk vare for en meget kort periode. De er også kendt for skadedyrsangreb, specielt japanske biller. Dette problem kan dog normalt undgås med korrekt pleje og vedligeholdelse.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com