Hvordan man Plant & pleje en blå kartofler Bush

August 28

Kartofler (Solanum tuberosum) er i samme familie som peber og tomater men er ikke varme-krævende som andre subtropiske og tropiske planter af solanum familie. I stedet for at producere deres spiselige afgrøde over jorden, gør de en rod-lignende knold underground til høst. Købmandsforretninger tilbyde kommercielt dyrkede kartofler billigt, men disse sorter dyrkes for deres fremstilling af høj kvalitet, ikke på grund af deres smag. En hjemmedyrkede blå kartofler bush er nemme at dyrke og giver en enestående smag. Derudover giver dens blå farve en samtale stykke ved middagsbordet.

Instruktioner

•Drej plantning site jord med en skovl eller pitchfork, tilføje opløste kompost eller vel alderen gødning. Blå kartofler bush har brug rig, løs, lidt syre jord så knolden kan svulme let og frodigst. En pH-værdi 4.8 til 5.4 er ideel.

•Klippe blå kartofler frø i 2-tommer stykker med mindst to gode øjne. Små kartofler kan plantes hele og er mindre følsomme til at rådne. Lad de udskårne stykker tørre i 24 timer før plantning.

•Dig et hul på den forberedte plantning site 12 inches dyb. Placer kartoffel frø i bunden af hullet og dække med kun 2 inches af jord. Hvis plantning mere end én blå kartofler frø, læg dem 12 inches fra hinanden, i rækkerne 2 til 3 fødder fra hinanden.

•Dæk stilke når spire er 6 inches høj med løs jord, begrave stilken 4 inches, så kun 2 inches eller 2 par blade er over jorden. Som kartoffel bush vokser, fortsætte med at dække stilken, efterlader kun et par blade viser øverst i anlægget. Når blå kartofler bushen er omkring 12 inches fra det niveau, den blev plantet, stoppe dækker stilken.

•Kapacitet bush regelmæssigt for at holde jorden fugtig i en dybde af 1 fod. Blå kartofler bush har brug for en stabil forsyning af fugt. Hvis jorden tørrer ud efter knoldene begynder at danne, vækst stopper, derefter starter igen efter at jorden er vandes. Resultatet er misdannet, revne eller hul knolde.

•Harvest de blå kartofler når vin dør tilbage og falder over af omhyggeligt grave med en pitchfork eller i hånden, til ikke hugge eller gennembore knoldene. Høst i køligt, tørt vejr, hvis muligt. Børst jorden og placere blå kartofler høsten i lærredssække, kasser eller kurve. Lagre i mørket på 50-60 grader Fahrenheit i to uger i et fugtigt atmosfære til at helbrede, og derefter flytte dem til et mørkt, tørt område og gemme dem på 40 grader Fahrenheit.

Tips & advarsler

  • To sorter af blå kartofler let tilgængelige via postordre kataloger er Caribe og alle blå. Tidligt på sæsonen Caribe bliver kønsmoden i 70-95 dage og funktioner en blå hud med et hvidt kød. Eftersæson alle blå behov 110 til 135 dage og sport både en blå hud og kød.
  • Kartoffel frø er en faktiske kartoffel, som vil spire og vokse en ny bush. Hvis ikke plantning senest to uger efter at bringe frø hjem, gemme det i en mørk, cool (omkring 40 grader Fahrenheit), temmelig fugtigt sted. Fjern ikke voksende spirer, da disse er de nye planter. Varm frø til 60 til 70 grader Fahrenheit i to uger før faktisk plantning.
  • Hvis jorden ikke er sure nok, skurv sygdom kan forekomme. Bruger uncomposted gødning, vil kalk eller træ aske som jord ændringer året for plantning øge forekomsten af skurv

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com