Hvordan Nonvascular planter får vand & næringsstoffer?

August 3

Udviklingen af karvæv var en vigtig evolutionære avancement til planteriget. Det er tilladt planter til at føre vand absorberes af deres rødder og sukker fremstillet i deres blade over store afstande. Karvæv Lad planter vokse høj, med nogle træer at nå mere end 300 fødder. De tidligste planter--under fode og ofte overset--bruge meget forskellige midler til at nå vand og næringsstoffer end de fleste af de kendte planter findes på jorden i dag.

Plante Evolution

Planter stammer i vandet som frit svævende alger. I vandmiljøet, vand og næringsstoffer badet planter hele tiden, og hver celle kunne blot absorbere hvad det nødvendigt fra det omgivende miljø. De første planter til at flytte på landet 400-450 millioner år siden--mosser, Levermosser og Hornblade, kollektivt kendt som mosser--indeholdt lignende strukturer til disse akvatiske forfædre og blev bedste tilpasset til at leve i et miljø med vand konstant til rådighed. Som udviklingen medført nye plante former, underlag evnen til at overleve i mere og mere tørre miljøer mange af de vigtigste tilpasninger. Mosser, men nødvendigt stadig med en konstant kilde til fugt til at overleve.

Rødder

I karplanter spille rødderne den vigtige rolle at absorbere vand – og med at vand, mineralske næringsstoffer – fra den omgivende jord. Mosser, på den anden side har ikke rødder. Mos indeholder små, hårde fibre kendt som rhizoids, der ligner små rødder, men kun holde mos forankret på plads. Hornblade og Levermosser også holder sig på plads med rhizoids, men disse rhizoids indeholder kun en enkelt celle og er ikke let forveksles med rødder, som de er i Mos.

Vand og mineraler

Fordi de mangler rødder, kræver mosser kontakt med vand, så de kan absorbere det direkte ind i deres blade, ligesom deres akvatiske forfædre absorberet vand fra deres omgivelser. Mineralske næringsstoffer opløst i vandet er også absorberes direkte ind mosser blade. Fordi hvert blad må komme i kontakt med vand, mosser bo lille og vokser tæt på jorden eller på andre vand-indsamling overflader, som træet lemmer.

Energi og fotosyntese

Planter, herunder mosser, absorberer ikke alle deres næringsstoffer fra miljøet, men. Det vigtigste træk, der sætter planter ud over dyr er deres evne til at fremstille deres egen mad ved hjælp af solens energi, en proces, der kaldes fotosyntese. Ligesom alle planter foretage mosser fotosyntese til at producere de sukker, de har brug for energi. I modsætning til karplanter mangler mosser ethvert middel til at transportere disse fotosyntetiske produkter i hele anlægget.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com