Sygdomme i Goldmound buske

August 4

"Goldmound" er en sort af japanske spirea (Spiræa japonica) opkaldt efter sin attraktive gyldne blade, som svinder til en guld-grøn i sensommeren før drejning gul, orange eller rødt i efteråret. "Goldmound" japansk spirea vokser som en løvfældende busk i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4-8, med klynger af små lyserøde blomster, attraktive for sommerfugle, der dækker spirea i slutningen af foråret til forsommeren og synes periodisk i resten af vækstsæsonen. Denne spirea har sjældent alvorlig sygdom problemer, men som et medlem af Rosenfamilien kunne det stadig potentielt påvirkes af en håndfuld af forskellige sygdomme.

Brand Blight

Brand blight er forårsaget af bakterien Erwinia amylovora. Spireas og andre planter er som regel smittet gennem åbne blomster eller saftige væv, med inficerede blomster, skud og blade visnen og bliver sort. Cankers udvikle på inficerede træ, producerer en vandig, tan oser, der forvandler mørke ved udsættelse for luft. De ideelle betingelser for infektion er dagtimerne temperaturer mellem 75 og 85 grader Fahrenheit og høj luftfugtighed eller regnvejr. Løbende overvågning og straks beskæring ud og bortskaffelse af inficerede dele af spirea og andre planter er afgørende. Også undgå kraftig beskæring og overdreven kvælstof gødning programmer, som fremmer en flush af saftige nye vækst sårbare over for brand blight.

Bladpletter

Pletter på en spirea løv er sandsynligvis resultatet af en svampeinfektion, som kan have lidt indflydelse den spirea udseende, men sandsynligvis ikke alvorlig nok til arrestordren fungicidbehandling og vil have ringe virkning på spirea sundhed. Straks rive og bortskaffelse af nedfaldne blade, inficeret beskæring off stærkt dele af spirea, når betingelserne er tørre og undgå overhead vanding eller Sprinklervanding vil generelt adresse bladpletter tilstrækkeligt.

Meldug

Svampesygdom meldug er nem at genkende på en "Goldmound" spirea, forårsager pulverformige hvide svampevækst at udvikle, primært på blade og skud. Ny vækst kan væksthæmmede eller fordrejet og dækket med hvide vækst. Meldug sporer spredes via vind, og i modsætning til de fleste svampe, kræver ikke gratis vand på blade til at inficere en plante. Skyggefulde forhold og temperaturer mellem 60 og 80 grader F fordel meldug udvikling. For at undgå problemer med meldug på "Goldmound", skal du placere planten i fuld sollys eller sveske off udhængende grene på tilstødende vegetation til at øge mængden af lyset nå spirea og forbedre luftcirkulation. Undgå hurtige-release eller overdreven kvælstof gødning programmer, som fremmer en flush af ny vækst særlig modtagelige for meldug. Hvis andre svampesygdomme ikke er en bekymring, kan du bruge overhead kunstvanding til vand spirea løv i tidligt om morgenen. Dette kan vaske meldug sporer af blade eller dræbe sporerne.

Root Rot

Spirea er modtagelige for Phymatotrichum root rot, også kendt som bomuld root rot eller Texas root rot. Infektion normalt bliver synlige i sommeren når jordtemperaturer klatre til omkring 80 grader F. blade på angrebne planter tørre ud og blive brune men forbliver knyttet til anlægget. Rødderne er alvorligt henfaldet, og pletter af hvid til tan sporer kan forekomme på jordoverfladen nær dræbt planter. Hvis root rot skader ikke er endnu omfattende, spredning af kompost eller alderen husdyrgødning i et lag to inches tyk omkring planten, derefter anvende både svovl og ammonium sulfat over materiale, hver med en hastighed på 1 pund pr. 10 kvadratfod, og vanding materiale i grundigt kan tilbyde kontrol. Hvis skaden er alvorlig, fjerne spirea og erstatte det med en arter resistente over for denne sygdom.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com