Fælles hus elektriske ledninger farver

August 6

Elektriske systemer i et hjem er ofte koblet gennem skyggefulde og overdækket steder. For husejere, dette medvirker til at skabe en problemfri æstetiske i hjemmet og minimerer risiko for børn og kæledyr; for elektrikere både amatører og professionelle betyder ledninger er svært at se, og svært at skelne. På grund af dette er ledninger anvendelig i en afart i farver, alle tydeligt synlige selv i svagt lys.

USA

USA følger den amerikanske nationale elektriske kode, som kun mandater at neutrale wire farve være hvid eller grå, og den beskyttende jorden er gule, grønne eller nøgne, hvilket betyder afsløret af en farve. Live ledninger enfaset linjerne er enten sort eller rød mens L1 trefasede linjer er enten sort eller brun. L2 trefasede linjer er enten rød eller orange og L3 trefasede linjer er enten blå eller gul.

Europa

Elsystemet i Europa bruger den Internationale Elektrotekniske Kommission farvekoder til ledninger i AC power systemer. På grund af dette er ledninger farve lidt anderledes end i USA. Linjen jorden, for eksempel er enten grøn eller gul, mens linjen L2 er sort. Enfaset linjer sammen med L1 trefasede linjer er brune og L3 trefasede linjer er grå. Neutral linjer gennem det meste af Europa er blå. Før IEC standardiseringer var ledninger ikke så tydelig. Ældre ledninger farver udstillet fase elledninger fra L til L3 med farver enten brun eller sort.

Storbritannien

Det Forenede Kongerige, herunder England, Skotland, Nordirland og Australien, er i øjeblikket efter IECS standarder for elektriske ledninger. Ligesom Europa mandater dette at linjen jorden eller beskyttende jord, er farvet enten grøn eller gul, den neutrale blå, L og farvet brunt, L1 L2 farvet sort, og L3 farvet grå. Ældre huse, der ikke følger denne kode er stadig udbredt i Storbritannien og har en neutral line, der er sort og ikke blå, enkelt linje L og L1 trefasede linjer, der er rød, L2 linjer, der er gule og L3 elektriske ledninger, der er blå.

Canada

Ligesom de Forenede Stater, Canada følger ikke den IEC Kommissionens henstillinger, men bruger i stedet den canadiske elektriske kode eller CEC. Under denne kode er den beskyttende jordledningen grøn eller gul mens den neutrale linie er hvide. Live ledninger som enfasede L og L1 trefasede linjer er røde, selvom enfaset linjer er undertiden sort. L2 linjer er sort og L3 linjer er blå.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com