Great Sandy Desert planter

September 12

Great Sandy Desert planter

Langt og stort set ubeboet, Great Sandy Desert er den anden største ørken i Australien, der spænder over 110,036 kvadrat miles på tværs af staten i det vestlige Australien. Kendetegnet ved høj røde sandklitter og store græsklædte vidder, er ørkenen bedragerisk rige i planteliv trods sine barske og tørre omgivelser. En overflod af flora trives midt i Great Sandy Desert, tilpasset til at modstå den intense varme og ringe nedbør varierede økosystemer.

Græsser

Langt den mest udbredte planteliv i Great Sandy Desert, græsser dominerer landskabet i store måtter af vegetation. Af de mange arter af græs over ørkenen, er bløde gæve (Triodia pungens) og fjer-top gæve (T. schinzii) dominerende, giver et anker for regionens stadigt skiftende klitter. Endemiske til Australien, gæve græs er tilpasset de barske forhold i regionen, spredning via krybende løbere og indsamle hvad sparsomme fugt findes midt i sine mange smalle, flagrende blade.

Dækfrøede planter

På grund af kort regntid springtime er blomstrende planter blandt de sjældneste arter set i Great Sandy Desert. Medlem af bælgplanter familien, ørken rattlepod (Crotalaria eremaea) giver en værdifuld fødekilde for forskellige gnaver arter på tværs af sandede sletter og akacie skove af Great Sandy Desert. Vokser til 3 fod høj, bærer ørken rattlepod et væld af gul, hjerte-formede blomster i det tidlige forår. Blomstrer i hjertet af den tørre sæson, giver ørken hede myrtle (Aluta maisonneuvei) og nordlige glimmer blomst (Cyanostegia cyanocalyx) en eksplosion af farve midt i en ellers kedelig landskab. Kendt for sine strålende pink blossoms, er ørken hede myrtle ofte dyrkes i haverne i den nordlige halvkugle til at tilføje farve til vinter senge. Nordlige glimmer blomst, en fælles vejene wildflower, bærer 3-foot-tall blomstrende stilke dækket i små mørke lilla blooms.

Buske

Ud over klitterne og enorme sandede sletter, Great Sandy Desert er hjem til et økosystem, der lokalt kaldes mulga. Defineret ved tilstedeværelsen af acacia buske, er mulga domineret af sort gidgee (Acacia pruinocarpa) og paraply bush (A. ligulat), begge små shrubby træer karakteriseret ved luftige, lysegrønne blade og duftende blomster. Honning grevillea (Grevillea eriostachya) står langs årstidens vandveje i hele mulga, forsynet med nektar-rige blomster i det tidlige forår. Fundet i hele den nordlige del af Great Sandy Desert, er Tyrkiet bush (Calytrix exstipulata) et imponerende syn når blomstrer i foråret. Tyrkiet bush dækket i fyrretræ-lignende blade hele året, er forsynet med et væld af pink, stjerneformede blomster efter regntiden.

Træer

Spredte olivenlunde af træer stå hele Great Sandy Desert, især langs årstidens creek senge og i beskyttede områder mellem klitterne. Dune bloodwood (Corymbia chippendalei) er en høj arter af gum træ almindeligvis ses langs toppen af bakker på tværs af ørkenen. Vokser til 30 fod høje, præsenterer dune bloodwood en elegant silhouette med åbne, luftige grene. Deler den samme levested som dune bloodwood, er ørken valnød (Owenia reticulata) en endemiske arter fundet i få områder i Australien. Kendt for sin store, lyse-grønne løv, bærer ørken valnød rigelig frugt i sensommeren og det tidlige efterår. Lille og scraggly, bat's-wing coral tree (Erythrina vespertilio) er bedst kendt for sin usædvanlige blade, som er formet som en flagermus i flugt. Blomstrer i sommeren, producerer den lang bundter af klo-formede koral blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com