Hvordan man opbygger en elliptisk geodætiske kuppel

August 6

Hvordan man opbygger en elliptisk geodætiske kuppel

Måske er den mest kendte geodesic sfære Spaceship Earth på Walt Disney World EPCOT Center. Enhver dome bygget med en struktur baseret på skæringspunktet mellem storcirkler er imidlertid en geodætiske linje. Nogle gange de er efterladt åben, som halv-kugler fundet på mange legepladser og omtales som "jungle gyms." Sammenlignet med andre bygning former, geodesic former er forholdsvis enkelt at samle, og mængden af en kugle, sammenlignet med traditionelle trekantede og firkantede former, betyder, at din struktur vil have en overraskende stor interiør.

Instruktioner

•Indtast den ønskede radius for din dome i ByExample.com's geodætiske kuppel regnemaskine. Vælg struktur for din dome (2V, 3V og så videre), og regnemaskine vil fortælle dig, hvor mange stivere og hubs du har brug for, og hvor længe hver spankulere bør være. Sørg for at angive, at du ønsker en elliptisk form, og angive, om din radius er den længere eller kortere en som en symmetrisk kuppel med den samme radius vil have forskellige spankulere målinger.

•Klippe metal slangen ind i det ønskede antal stivere, på den foreslåede længde, ved hjælp af en nedstryger. Du vil også skære metal slange for at gøre hubs, selvom afhængigt af diameteren af stivere, skal du muligvis en større diameter af rør til hubs, fordi du skal kunne rumme mindst seks huller, og du bliver nødt til at stramme boltene med en kæp, da dome sammen.

•Sæt ene ende af hvert rør for stivere i en skruestik og squeeze indtil slutningen er flad. Bøj derefter fladtrykte slutningen, så det gør omkring 110-graders vinkel med hoveddelen.

•Drill et hul gennem den flade ende af hver spankulere og bore antallet af huller i hver hub. Dette er en del af den feedback, du får fra dome lommeregner; bare dividere antallet af stivere med antallet af knudepunkter at få antallet af huller hver hub behov.

•Køre den bolte gennem hvert hul i slutningen af hver spankulere i hullet i navet. I de fleste designs, stivere udflades i begge ender og tillægger to hubs.

•Kontakt dome lommeregneren igen for at finde ud af området i lærred stykke du skal dække kuplen. Skære lærredet til den ønskede størrelse og tilføje en streng til et punkt på lærredet svarende til hver hub. Trække strengen op gennem midten af hver hub.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com