Pleje & trimning af en Gardenia

August 7

Pleje & trimning af en Gardenia

Gardenias er en stedsegrøn busk, kendt for deres duftende blomster, der vokser rigeligt i varme klimaer. Det er muligt at dyrke gardenias i Potter indendørs i koldere områder, men de kræver nøje overvågning og pleje. Udenfor, busken vokser 2 til 6 feet tall med skinnende 2-4 tommers oval, mørke grønne blade og voksagtig hvide blomster at turn guld med alderen.

Krav

Gardenias kræver veldrænet sure jordbund med en pH på 5,0 til 6,0. En jord testkit vil give dig en præcis idé om pH niveauer i haven og foreslå hvad der skal tilføjes for at opnå den korrekte niveau. Gardenias sætter pris på masser af kompost dyrket i jorden før plantning og tilføjelser hvert år. Indendørs, bruge almindelig pottemuld og gødning til syre-elskende planter. Gardenias foretrækker fuld sol, men vil tolerere halvskygge. De overleve normalt ikke i områder, der har temperaturer under 29 grader Fahrenheit i vinteren.

Plantning

Når plantning udendørs, plante i efteråret eller foråret. Grave huller som dybt som rødderne sidde i beholderen og dobbelt så bred som rodklumpen. Gardenias kan ikke lide at have rødder forstyrret, så rulle rødder eller sprede dem ikke. Bare sted i hul og fyld op med jord. Plant i Potter, der er store nok til at holde rødderne plus lidt mere plads til at vokse.

Vand

Udendørs, i jorden, gardenias skal mindst 1 tommer vand pr. uge. Supplere vand i tørre perioder og dækker rødder med barkflis til at bevare fugten. Gardenias plantet i krukker bør holdes fugtig på alle tidspunkter men ikke klæg. Hvis planten udtørrer, falder blomster før de åbner. Gardenias værdsætter fugtighed, som ikke er et problem i sommer. Indendørs planter skal være duggede med vand i en sprayflaske, eller sæt gryden på en bakke med småsten med vand i den. For meget vand er et problem for planten. Den øverste tomme af jorden bør være let fugtig før vanding igen.

Gødning

Feed gardenias februar til midten af marts med sure anlæg gødning anvendes til Azalea og Rhododendron. De har også drage fordel af fisk emulsion og blodmel pr. pakke instruktioner. Foder igen i slutningen af juni, men stop befrugtende i efteråret at lade planten hvile inden vinteren. Hvis blade bliver gule, Bland 1 tbsp. Epsom salt i en gallon af vand og bruge det til at vande dine planter.

Trimning

Vente med at trimme gardenias efter anlægget stopper blomstringen, men gør ikke vente alt for længe, fordi knopper til næste sæson vil snart indstille. I varme klimaer, ikke trim efter den første oktober. Fjern gamle vækst, der er tykke og træagtige, forlader slank grøn vækst. Indendørs planter skal også være trimmet eller de vil ikke blomstre så meget. Beskær woody stilke og forlade nyere vækst. Fjern falmede blomster når som helst for at tilskynde flere blomster.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com