Hvad er den højeste lavendel?

August 8

I midten af sommeren haven er duften af lavendel (Lavendula spp.) gennemført luft med de varme brise. Summende bier og danse af sommerfugle dirigerer dine øjne til gruppen af høj lilla blomsterspyd omkring fuglebad. Lavendels skarp duft og busket appel gør det et must-have anlæg i blomsterhaven. Der er 28 arter af lavendel, med hundredvis af sorter i forskellige nuancer af lilla, pink, hvid og gul. De vokser til forskellige højder, men den højeste blandt denne familie af duftende urter er violet-lilla Hidcote gigant (Lavandula x intermedia "Hidcote Giant"), stigende til 4 fod.

Attributter

Hidcote gigant er en hybrid kendt som lavandin. Lavandins er krydsninger mellem dansk lavenders, (Lavendula augustifolia spp.) og de strittende lavenders (Lavendula latifolia spp.) i Italien, Frankrig og Spanien. Lavandins har en masse i gang for dem. De er meget duftende og blomster på de høje spidser er mere tæt pakket end på de ikke-hybrider. De også vokse højere, bredere og hurtigere end andre lavenders, og justere godt for at varme sommertemperaturer. Når plantet massevis sejl denne lavendel trækker alle.

Dyrkning

Den høje Hidcote gigant lavendel vokser bedst i United States Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 8 og i fuld sol. Som alle lavenders er det en tørke-tolerante shrubby staude, trives i veldrænet jord. Voksende lavendel i basisk jord vil bidrage til at øge den herb skarp duft. Når de først er plantet, bland en lille kompost i jorden og holde jorden fugtig, men ikke dyngvåd våd under den første vækstsæson. Hidcote Giant og andre højere sorter af lavendel kan skæres tilbage med en tredjedel i det tidlige forår.

Bruger

I haven lægger Hidcote gigant på et show. Det er en traditionel urt fundet i sommerhus haver, nyttige for grænser op til en indkørsel eller overvejer den ultimative plantehøjde, når de plantes massevis på bagsiden af en blomst ramme. Med sin stærke lavandin duft, har det fået mange anvendelser inde i hjemmet. Når tørret, føjes der til potpourri og blomst ordninger. En lille pose af lavendel vil holde møl fra gnave uldne vinterfrakker og bomuldssengetøj. Breve gemt under hovedpuden vil støtte søvn. Blomsterhoveder er spiselige, ofte brugt af kok og bager.

Andre overvejelser

Der er andre tallish lavenders passer til andre USDA plante hårdførhed zoner. Spanske lavendel (Lavendula stoechas spp.) vil vokse til 36 inches. Den har grå-grønne blade og blomsterne spænder fra lilla til pink. Kultivarer er hårdføre fra USDA plante hårdførhed zoner 8-11. Den fransk lavendel Allardi (Lavendula x allardii "Allardi") har få blomster, men det er ganske duftende. Det vil vokse til 3 fødder. Franske lavenders er også hårdføre fra zoner 8-11. Engelsk lavendel Graves (Lavendula augustifolia "Graves") vil vokse til 30 inches høj og er hårdfør fra USDA plante hårdførhed zoner 5-11. Det fungerer bedst når de plantes i foråret i stedet falder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com