Hvordan bidrager Root pres til flytning af vand i anlægget?

September 17

Hvordan bidrager Root pres til flytning af vand i anlægget?

Planter transportere vand fra deres rødder opad til deres kufferter, grene og blade gennem tynd kardiovaskulære bundter eller rør kaldet vedvævet. Roden pres, der "skubber" vandet opad kan flytte en minimal mængde af vand en kort afstand. Transpiration, eller "vejrtrækning," trækker i plante blade"" langt mere vand til større afstande ved at skabe spændinger eller undertryk i tilstødende vand celler.

Roden pres Basics

SAP indeholder semi-vandtætte mineraler og sukker plus vand. Hvis du skærer en tomatplante på base, roden pres eller osmotisk tryk, også kaldet osmose, vil presse saften ud, forårsager cut stumpen at sive. For at forstå, hvordan roden pres virker, forestille sap i en tynd slange, der er plante vedvævet. Vand på siderne af røret vil være højere end de mineraler og sukker i midten, forårsager overfladen for at danne en lavvandet, konkave U-form. Som mere vand tilføjes nederst på roden, vil U-form flade ud. Vand på siderne vil derefter skubbe højere, danner et andet U-form. På denne måde, sap inches langsomt højere.

Roden pres bidrag

Roden pres kan kun skubbe vandet op et par yards på de fleste. Der er flere rod pres i foråret hvor der er mere vand i anlægget sap og transpiration er lav fordi bladene stadig voksende. Om sommeren, når bladene er modne og transpiration er høj, bidrag af roden presset ophører. Roden pres tvinger ud dråber af vand til spidsen af græs blade. Det er tilstrækkeligt at tvinge vand til toppen af mange urteagtige planter, dem, der ikke har woody stilke, men det flytter vand alt for langsomt at tage højde for den samlede bevægelse af vand i de fleste planter.

Roden pres fravær

Roden pres flytter vand kun natten når transpiration gennem blade er lav. Det opstår ikke, når luften eller på jorden er tør. Roden pres er fraværende fra graner, pines, sequoias og andre høje træer eller lang vinstokke. For at forstå root pres til vand bevægelighed begrænset bidrag, du har brug at forstå hvordan blad transpiration mere effektivt trækker vand opad.

Transpiration Pull

Blade ånde"" igennem porer kaldet stomi. I dagtimerne tage bladene i kuldioxid og ilt fra luften. Gennem fotosyntese bliver de kulstof til kulhydrater nødvendige for planten til at vokse. I en proces, der kaldes transpiration, svarende til fordampning, de udånder ilt og vanddamp. Brintatomer i vand obligation, forårsager vandmolekyler klamrer sig sammen, eller cohere. Vandmolekyler cohered i et rør så tynd som en plante vedvævet lægge stort pres. Vand spændende blade gennem transpiration skaber undertryk kaldet spændinger, forårsager vandet under tryk i vedvævet at flytte højere. Dette er hvordan transpiration effektivt "trækker" vand opad fra rødderne til bladene. Transpiration har trukket vand til toppen af en sequoia, der var 370 fod høje og en Douglas Gran, der var 413 fod høj, og at enderne af 150-mund-lange vines i Australien. En indre pres i vedvævet op til 270 lbs. pr. kvadrattomme er nødvendig for at trække vand til de store højder og længder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com