Hvordan man dyrker vinstokke for Dorne

August 11

Hvordan man dyrker vinstokke for Dorne

En løvhytte, dækket med et godt manicured vin kan være omdrejningspunktet for enhver have. Når ordentligt uddannet, kan vinstokke nemt dække hele arbor tilbyder skygge, privatlivets fred eller en interessant post vej ind i en have. Nogle klatring vinstokke, såsom blåregn, producere smukke blomster; andre producere frugt, såsom vindruer. Engelsk vedbend giver simpelthen grønne løv. Uanset hvilken type er processen med voksende og uddannelse vinstokkene lignende.

Instruktioner

Plantning af vinstokke

•Forbered jorden i bunden af arbor. Grave et hul, der er 1 til 1,5 fødder fra arbor. Lave hul 18 til 24 inches dyb og 2 til 3 fod i diameter. Sætte jorden i en trillebør og arbejde kompost eller sphagnum ind i den. Mængden tilsætningsstof bør tredjedel mængden af jorden.

•Tag planten fra planteskolens container. Forsigtigt sprede nogle af rødderne fra rodklumpen. Placer planten i hullet ikke dybere end den måde, det var stigende i beholderen. Placer den på en 45-graders vinkel mod arbor at fremme væksten i retningen.

•Shovel den forberedte jord i hullet og fast pakke den omkring rodklumpen. Vand planten umiddelbart efter plantning. Anvende en tomme af vand hver uge i løbet af den første vækstsæson og indtil det bliver etableret. Under tørke kan være behov for mere vand. En drypvanding system anbefales som nogle vinplanter, såsom druer, er modtagelige for svampesygdomme, og det er bedst at holde vand fra bladene.

•Applicer en all-purpose gødning årligt. Når etableret, gælde kun gødningen, hvis anlæggets farve eller vækst indikerer en mangel på næringsstoffer. Symptomer på dette omfatter lysegrøn til gullig-grønne blade eller en reduktion i antallet af skud.

Uddannelse vinstokke

•Pick en sund, vigtigste stængel af planten. Knytte denne stilk til stillingen som arbor med tunge haven bånd. Du kan vælge at køre stængel lige op arbor's indlæg eller dreje den rundt om stillingen.

•Tag terminalen slutter, eller knopper på spidsen af stænglerne i løbet af de første par vækstsæsoner bruger sakse. Dette fremmer laterale vækst mod bunden af anlægget.

•Thin ud de nedre lateral grene når anlægget bliver etableret. Dette vil tilskynde plante til at vokse lodret. Da vinstokken begynder at klatre op i Lysthuset, fortsat støtte lysnettet stilk med bånd. Beskære, eller skære, lateralt skud tilbage omkring en tredjedel deres længde og fjerne ældre svage stængler årligt for at holde vin under kontrol og fremme ny vækst.

•Guide vine på tværs af toppen af arbor. Når de vigtigste stængler har nået toppen, forsigtigt bøje og sikre dem til arbor med bånd. Dette tilskynder vin at vokse vandret.

•Kontrollér en årlig kontrol af bånd til at sikre, at de ikke forstyrrer væksten af grenene.

Tips & advarsler

  • Fordi nogle vinstokke kan blive meget tunge, når modne, være sikker på arbor er stærk nok til at modstå vægten.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com