Hvordan en blomst drikke vand?

August 12

Den proces, hvorved en blomst absorberer vand begynder i jorden, hvor den er forankret. Når det regner, jorden absorberer vand og planter har brug for vand for at optage de næringsstoffer, der omgiver deres rødder. Selv planter, der vokser i ørkenen og tørre klimaer skal absorbere deres vand på denne måde.

Hver root er dækket af bittesmå rodtråde. De talrige rodtråde skaber en stor overflade kontaktområde mellem plantens rødder og jord. Dette giver mulighed for anlægget for at være effektiv i absorptionen af vand fra den omgivende jord.

Styrker kaldet osmotisk tryk og root pres vil tvinge den absorberede vand i plantens blade og højere regioner. Osmotisk tryk får vand til at passere gennem cellemembranerne i rodtråde. Efter dette modtager processen lidt hjælp fra roden pres. Roden pres er lavet af ophobning af salt og mineraler i rødderne, som derefter tvinger blomstens sap til at stige gennem anlægget.

SAP er som en plante blod. Det leverer næringsstoffer til planteceller, som behandler dem i bladene gennem en proces kaldet "fotosyntese." Fotosyntese bruger sollys til at omdanne næringsstoffer til sukker, og i sidste ende i ATP. ATP er en energikilde, der kræves af alle levende ting. Under denne proces, bladene absorbere kuldioxid fra luften og frigiver ilt.

Planten har nu energi det behov for at overleve. Ved at "drikke" vand gennem sine rødder, er anlægget købedygtig overleve selv i nogle af de barskeste klimaforhold.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com