Blomstrende abrikos frø

August 13

Prunus mume, blomstrende abrikos, er også kendt som den japanske abrikos eller kinesisk blomme. Det er populært i Japan og Kina, både i sin fuldvoksen form og som en bonsai. Selv om frugterne er meget bitter, når rå, bevare japanske kokke dem til brug i madlavning under navnet "umboshi.

Blomstrende abrikos træer kan være fremavlet af frø, der findes indkapslet i en 1 - til 3-tommer frugt, og da træerne ikke er alment tilgængelig over hele verden, dette kan være den bedste løsning for dem, der ønsker at dyrke træerne. Når de vokser fra frø, er kolde stratificering--en periode i et koldt miljø før plantning--påkrævet.

Blomstrende abrikos kan begynde at blomstre så tidligt som i januar.

Prunus Mume Peggy Clarke

Denne dobbelt-blomstret kultivar blev indført til USA af W.B. Clarke i 1941. De duftende blomster har rose-pink kronblade og en rød blomsterbægeret. Brooklyn Botanic Garden indeholder et af disse træer.

Prunus Mume Rose Bud

En opretstående-forgrening træ, der er lav og busket, sorten Rose Bud spreder opad som det modnes. Blomsterne er op til 1 tommer og funktion semidoubling og en lyserød farve.

Prunus Mume Dawn

Kendt som Musashi-nono i Japan, omdøbt W.B. Clarke denne kultivar i 1929. Træets pink blomster er fordoblet med en 1,5-tommer diameter og pjusket kronblade.

Prunus Mume rosmarin Clarke

Denne sort har hvide, dobbelte blomster med rød calyces. Disse træer blomstrer især tidligt, giver et glimt af farve i midvinter.

Prunus Mume Matsubara rød

Blomster af dette træ er en mørk rød fordoblet udvalg. Ny vækst af træet viser fra rød til grøn som sæsonen skrider frem.

Prunus Mume W.B. Clarke

Med en grædende form er blomster af dette træ af sorten fordoblet pink.

Prunus Mume Contorta

Denne forvredne form af blomstrende abrikos er særligt svært at finde i USA. Disse træer også vokse langsommere end den typiske 3-7 fod årlige vækst i unge træer i andre sorter.

Prunus Mume Kobai

En japansk sort med semidoubled dybe røde blomster, Prunus mume Kobai er blandt de mest tilgængelige kultivarer i USA.

Andre sorter

En bred vifte af blomstrende abrikoser eksisterer, selv om nogle ikke er nødvendigvis let tilgængelige i USA. Ud over japanske kultivarer siger kinesiske gartnere, der findes mere end 300 sorter. Andre sorter omfatter duftende sne; Alba; Alphandii eller Roseoplena; Brude slør; Beni-shidori eller Beni-shi-don; O-moi-no-wac; Trompet; Pendula; og hvid jul.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com