Spider mider på Petunias

August 14

Spider mider på Petunias

Petunias er lavtvoksende planter med tykke, klæbrig blade og tragtformede blomster af varierende farver. De har en lang tid blomstrende periode, der varer fra foråret og indtil frost, og de er meget nemme at dyrke. Nogle sygdomme eller insekter angriber dem. Spider mider kan dog være et problem.

Beskrivelse

Spider mider eller webspinning mider, lever i kolonier på den nederste side af petunia blade. Hver koloni kan indeholde hundredvis af mider. Mider er bittesmå--ikke mere end 1/20 tommer lange-- og kan være meget svært at se. Hold et stykke papir under en af dine petunias og ryste planten. Hvis du har mider, bør du se dem som små bevægelige prikker på papiret. Du kan også kigge efter deres spind, som de spin på undersiden af bladene. En voksen mide har en oval krop med otte ben og to røde eyespots i nærheden af hovedet. Umodne mider ligne voksne, men kun har seks ben i stedet for otte.

Skader

Mider skade petunias ved at suge saften ud af bladene. Symptomer omfatter udseendet af lyse prikker på bladene. Bladene bliver gule og slip. Nogle gange, bladene kan se bronze. Bladene er ofte dækket med silke spind, som mider spin. Normalt, mide skader er kun kosmetisk, men de kan dræbe petunias, hvis deres befolkning er stor nok.

Naturlige fjender

Spider mite populationer er normalt holdes i skak af naturlige fjender, herunder aggressiv mider, sixspotted thrips, larver af visse fluer, lacewings, storøjet bugs, minut pirat bugs og larver og voksne af nogle dame biller. Aggressiv mider kan købes kommercielt til brug på store beplantninger, men opnår bedre resultater, når du opretter slags betingelser i din have, der naturligt tiltrækker nyttige insekter.

Kultur

Undgå støvede forhold, der tiltrækker spider mider ved at sprøjte vand på veje og andre områder, der bliver støvet. Sikre, at din petunias får tilstrækkelige mængder af vand, fordi vand-understregede planter er mere modtagelige for spider mider. Undgå at bruge pesticider sprays, fordi pesticider sprays dræbe gavnlig bugs, der lever af spider mider. Derudover stimulere nogle insektmidler, ligesom carbaryl, faktisk spider mite reproduktion.

Kontrol

Spray petunia planter med en kraftig strøm af vand, der vasker spider mider og deres æg ud dine planter. Formålet med spray på undersiden af bladene. Bruge en insekticid sæbe eller olie i spray til ekstra kontrol, men prøve det på dine planter først at sørge for det ikke skade dem. Neem olie og oliebaserede olier er effektive.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com