Hvad er kartoffel frø?

September 24

Hvad er kartoffel frø?

Frø i en traditionel forstand er resultatet af bestøvning. Denne metode til at plante formeringsmateriale indebærer en kombination af de mandlige og kvindelige dele af et anlæg til at skabe et befrugtet æg, der er frø, klar til udplantning. Kartofler er formeret ved at plante en kartoffel knolde, som er alle eller en del af en kartoffel. Øjet af kartoflen spirer, og den nye kartoffel plante vokser.

Kartoffel frø

Mod slutningen af vækstsæsonen, kartoffelplanter vil producere blomster, men blomsterne normalt tørre op og dø før indstilling frugt. Dog lejlighedsvis, vil hjemmet gartner finde en lille, grøn tomat-lignende frugt på hans kartoffel plante, der er resultatet af bestøvning. Denne frugt er giftig, men indeholder ca. 300 kartoffel frø. Selv om disse frø vil producere kartoffelplanter, undgå de fleste gartnere denne metode til formering. Frøene er tinier end tomatfrø og vokser langsomt. De unge planter er usædvanligt mørt og kolde følsomme. Derudover efter gartnere på Cornell Cooperative udvidelse, kartoffelplanter dyrket fra sande frø tager flere uger længere at producere kartofler og udbyttet er omkring 20 procent lavere end udbyttet af lignende sorter dyrkes fra knolde.

Læggekartofler

Stedet for at gå gennem den ekstra indsats af plante de sande frø for færre kartofler, kartoffelavlere bruges til at gemme et par af de bedste kartofler fra høsten til at plante i løbet af næste sæson. Kartoflerne skæres i stykker med hvert stykke, som indeholder mindst ét øje og plantet. Desværre er sygdomme fra sidste sæsons afgrøde nemt overføres via disse gemte knolde. Vælg kun sygdomsfri knolde eller købe kun certificerede læggekartofler fra en velrenommeret planteskoler.

Udvalg

At vælge læggekartofler til at plante i dit hjem haven kan være så simpelt som at nå ind i din spisekammer. Spirende kartofler er klar til at plante. Den lange række at kartoffel du købt i Bilka kan dog ikke være kompatible med din klima. Vælg certificerede læggekartofler i sorter, der passer til den lokale vækstsæson. Også, læggekartofler med mange øjne vil højst sandsynligt producere en masse små kartofler, men læggekartofler med færre øjne vil producere færre men større kartofler.

Plantning

Skåret af læggekartofler i stykker et par dage før plantning. Hvert stykke skal indeholde mindst ét øje. Tillad de afskårne områder at helbrede og luft tørre for et par dage for at forhindre jord-bårne sygdomme i at inficere din knolde. Plante din frø kartofler skæres side ned, om to eller tre inches dyb og én til tre fødder fra hinanden. Når planterne er omkring en fod høj, mound eller bakke omkring seks eller otte inches af jord omkring hver plante. Efter ca otte uger, kan du høste små nye kartofler ved at grave i jorden og omhyggeligt trække off disse unge knolde. Når løvet begynder at dø tilbage i slutningen af sæsonen, kan det hele afgrøde høstes.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com