Konvektion, stråling & overledning solvarme

August 19

Konvektion, stråling & overledning solvarme

Termiske solfangere varme vand eller luft med solens stråler. Ligesom ethvert system, der bygger på konvertering af energi, er der forskellige typer af ineffektivitet er forbundet med denne konvertering. Varmeledning, konvektion og stråling energi alle føre til tab af varme.

Definitioner

Ifølge Professor Moningi af University of Massachusetts er overledning "overførsel af varme ved en materiale." Forskere generelt definere det som en overførsel af varme ved direkte statisk kontakt. Konvektion minder varmeledning er overførsel af varme mellem to organer om sagen, men konvektion refererer til spredning af varme gennem en bevægende væske, såsom vand eller luft. Vinden er forårsaget af en konvektive aktuel, fordi luften tæt på Jorden modtager varme fra jorden, stiger, køler og synker ned mod jorden. Stråling er anderledes, da det er defineret som de elektromagnetiske bølger, et legeme udsender som det bliver varmt.

Misforståelser

Termiske solfangere er generelt mere effektive end fotovoltaiske solpaneler, der omdanner solens elektromagnetiske energi til elektricitet i stedet for varmen. Men på grund af konvektion, overledning og stråling, de altid tabe en vis mængde energi, ligesom fotovoltaiske paneler gør.

Design

En grundlæggende termisk solpanel består af et glas ark, kobber eller aluminium rør, der er fyldt med vand, og en sort absorber plade, der sidder under glas plader og rør. De fleste designs tilføje isolering til bunden af absorber plade.

Funktion og virkninger

Solenergi passerer gennem glaslaget og absorberes af rør og absorber plade nedenfor. Rør og absorber plade konvertere den elektromagnetiske energi fra solen til varme, og glas og isolering bidrage til at holde varmen i at flygte. Ifølge Moningi, overledning opstår i tre steder: absorber plade, statisk luften inde i panelet, og gennem bagsiden af panelet. De to første er forekomster af ønskede varmevekslingen, mens tredje er et varmetab. Isolering hjælper med at minimere dette tab. Konvektion opstår når udeluft kontakter toppen og siderne af panelet, tegning varmen fra det og bære det væk. Stråling opstår i systemet, fordi ligesom elektromagnetisk energi resultater i opvarmning af dens forskellige dele, denne varme igen resulterer i frigivelse af en vis grad af elektromagnetisk energi.

Forebyggelse/løsning

Fordi mere effektiv isolering på bunden og siderne af en samler vil minimere mængden varme dirigeret fra systemet, kan du spare penge ved at investere i dyrere eller mere omfattende isolering, hvis det er betydeligt bedre. En anden måde at maksimere mængden varme udført i vandet strømmer gennem panelet er ved at reducere diameteren af røret løber gennem panelet så meget som muligt og øge den samlede længde af rør inde i panelet. Dette øger det samlede overfladeareal af rør inde i panelet, hvilket resulterer i mere varmeenergi ind i vandet i røret. Også, i kører rørene med opvarmet vand til destinationen, pad dem med isolering så at de ikke mister den varme, som vandet har erhvervet til luften udenfor.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com