Fakta om surkirsebær

August 20

Fakta om surkirsebær

Ifølge American Pie Rådet, dronning Elizabeth jeg er krediteret med at gøre de første kirsebær pie i 1600-tallet. Uanset hvem gjorde den første cirkel, er det sandsynligt, de brugte Prunus cerasus, eller surkirsebær, også kendt som tærte eller tærte kirsebær. Du kan også høre dem omtalt som Montmorency kirsebær, den mest almindelige sort af surkirsebær dyrkes i USA.

Grundlæggende

De fleste surkirsebær vokser på træerne, som kan vokse op til 30 fod høj, med ovale blade, der er generelt 2 til 5 inches lang med savtakkede kanter. Kirsebærtræer blomstrer normalt i det tidlige forår, og frugten vises i begyndelsen til midten af sommeren.

Pleje

Når du vælger surkirsebær, bør du pit, vaske og fryse dem hurtigst muligt, så de kan begynde at rådne i så lidt som to dage efter at blive plukket.

Sundhedsmæssige fordele

Høj i vitamin A og beta-caroten, surkirsebær også indeholder høje niveauer af anthocyaniner, som menes at have høje antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber. Disse antioxidanter kan muligvis hjælpe med smerter af gigt og gigt, og hjælpe med at bekæmpe kræft og hjertesygdomme.

Vækstbetingelser

Surkirsebær tendens til at vokse bedre i nordlige region end sødkirsebær, fordi de trives i områder med milde somre og kolde vintre. Træerne er selv bestøvende, men bierne er nødvendigt at overføre pollen i træstrukturen. Og selvom det tager næsten 250 kirsebær til at gøre en pie, hvert træ kan producere nok kirsebær for at gøre 28 tærter.

Beliggenhed

Mere end 75 procent af surkirsebær i USA er vokset i Michigan, men USA tegner sig for mindre end 10 procent af verdens produktion af frugt. De fleste af verdens surkirsebær dyrkes i Polen, Tyrkiet, Ukraine og Rusland. Canada også eksporterer nogle sorter af surkirsebær.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com