Det bedste medie for møl orkideer

August 22

Det bedste medie for møl orkideer

Møl orkideer er Phaleanopsis, en af de mere almindeligt forekommende og nemmeste at dyrke orkidé sorter. Møl orkideer er høje, og deres blomster kan vare i måneder. Orkideer kræver et godt afdrypning potning medium, der ikke kompakt. Orkidé rødder bør arrangeres løst på mellemlang og have luft lommer i den porøse blanding. Du kan købe orkidé blandinger, der er fint for de fleste orkideer eller lave din egen med en kombination af flere typer af materialer.

Phaleanopsis Habitat

Phaleanopsis er hjemmehørende i tropisk Asien. De kaldes møl orkideer på grund af de flade blomster, der ligner møl. Disse planter har brug for fugt, men ikke våde rødder. Rødderne skal have adgang til fugtig luft, men de kan blive dræbt, hvis de sidder i vand eller klæg jord. Chunky eller porøse medier er det bedste valg til at efterligne de naturlige vækstbetingelser for orkidé i varme fugtige skove. Potning jord eller tung kompost vil beholde for meget vand og holde svampesporer, der trives i de betingelser, orkidé kræver.

Materialer

Der er mange relevante materialer til at gøre et møl orchid medium. De kan bruges alene eller i kombination med hinanden. Barken er næsten altid en komponent af orkidé medium. Fir bark er let og porøs og let tilgængelige. Sphagnum mos og pimpsten blandet med polystyren og skum udfylde resten af en orkidé blanding. Møl orkideer kræver en mellemlang blanding med mindre bark stykker. Du kan også plante orkidé i sphagnum eller andre godt afdrypning organisk materiale.

Vanding og fugtighed

Møl orkideer kræver fugtighed på mindst 50 procent. Dette kan forårsage avleren at tænke planten har brug for konstant fugtighed, men det er ikke tilfældet. Orkidé skal vandes helt så medierne lov til at tørre. Dette forhindrer svampe spørgsmål og root rot. Medierne bør være den eneste del vandes. Hvis vandet rører bladene, vil de misfarve. Orkidé medier giver struktur rødderne skal holdes ude af stillestående vand. Når du foretager din egen blanding, bruge to dele af bark og en del af en organisk og uorganisk tilsætningsstoffer.

Re potning et møl Orchid

Møl orkideer skal være re indkapslede når mediet er grødet og ikke længere dræner. Bark vil bryde over tid og kan blive mere som en svamp end et frit afløb medium. Fjerne orkidé fra puljen og dumpe ud den gamle medium. Vaske og sterilisere puljen. Kontrollere rødder for enhver skade og beskære off misfarvede eller rørstrømsk vækst. Våd den nye bark blanding med kogende vand og lad det afkøle derefter dræne det. Sætte orkidé i puljen og skubbe bark blandingen udenom.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com