Hvad liljer har dufte?

August 22

Hvad liljer har dufte?

Liljer er blomstrende planter, der tilhører slægten Lilium. Disse blomster, som vokser fra pærer, indslag prangende blomster, der forekommer i mange forskellige farver, afhængigt af lily. Liljer er populære som afskårne blomster og haven accenter. Selv om de fleste liljer har en duft, er nogle typer mere duftende end andre. Nogle af de mere duftende liljer tilhører den orientalsk og påske lily arter af denne blomst.

Orientalske liljer

Orientalske liljer er krydsninger af arter, der omfatter Lilium auratum, rubellum og speciosum. Disse planter vokser fra 24 til 60 inches høj og udstille storblomstrede. Orientalske liljer kan være pink, lilla, rød, hvid eller en kombination af to af disse nuancer. "Stjerne Gazer" og "Casa Blanca" er to typer af liljer i denne gruppe. Afskårne blomster er en fælles brug for denne type af lily.

Påske Lily

Påske lilje, Lilium longiflorum, er en anden duftende lily. Denne plante er hjemmehørende i Asien men er almindeligt dyrket i Nordamerika. I USA, er påske liljer normalt ses som potteplanter. I Europa, men er dette lily også anvendes til afskårne blomster. Påske liljer er hvid eller off-white og vokse til at være 18 til 36 inches høj. De har store, trompet formede blomster.

Oriental-trompet hybrider

Hybride planter dannet af krydsbestøvning af orientalsk og trompet liljer funktion duftende dufte så godt. Arter af liljer i denne gruppe omfatter sargentiae ogsulphureum. Disse stærkt duftende blomster forekommer i nuancer af orange, pink, rød, gul og hvid. Oriental-trompet hybrider er også almindeligt anvendt til blomst stiklinger.

Lilium longiflorum-Oriental hybrider

Nogle godt duftende hybrider er dannet af krydsbestøvning af L. longiflorum og forskellige hybrider af orientalske liljer. Planterne vokse mellem tre og fire fødder i højde. Blomsterne er store og passiv vender. Disse typer af hybrider har normalt hvide kronblade med en mørk-farvet blomster center.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com