Hvad forårsager termisk ruder af glas til knæk?

August 23

Hærdet energieffektivitet forordninger har bedt om brugen af windows med bedre isolerende egenskaber. Selvom termisk glas er mere effektive og holdbare, er den ikke uigennemtrængelig for skader. Termisk eller hærdet, glas kan modstå ekstreme kulde eller varme temperaturer, men under det rigtige sæt af omstændigheder, det vil knæk eller endda splintre. Forstå, hvad faktorer forårsager knoglebrud i termisk glas kan hjælpe dig med at undgå skader.

Termisk Stress og termisk chok

Termisk stress kan være forårsaget af en række faktorer, både miljømæssige og strukturelle. Termisk chok er altid forårsaget af hurtige og ekstreme temperaturforandringer. Varmen får glasset til at udvide. Hvis glasset er derefter pludselig udsat for ekstrem kulde, medfører chokket glasset til at bryde. For at demonstrere forskellen mellem termisk stress og termisk chok, varme glas marmor i en stegepande, så drop det i isvand. Afhængigt af hvor varmt glas blev, det vil udvikle mange bittesmå revner eller splintres. De bittesmå revner repræsenterer lavenergi-termisk stress frakturer. Den mere ekstreme og hurtig temperatur ændring er, jo mere sandsynligt er glas marmor til splintres helt. De rystende resultater fra højenergi termisk chok.

Miljømæssige faktorer

Med ruder af termisk glas i Vinduer er miljømæssige faktorer den mest almindelige årsag til brud. Når den indendørs temperatur og udendørs temperatur afviger for meget, sætter det stress på glasset. Det er vist mest dramatisk af et hus brand på en meget kold dag. Glasset er koldt udenfor, men brand på indersiden overheder pludselig det indvendige område af vinduet, får det til at knække eller endog eksplodere. Når varm udendørs temperaturen falder pludselig til ekstrem kulde, kan termisk stress frakturer forekomme som følge af underafkøling af den varme-udvidet glas. De modsatte ekstremer, kan fra kolde til varme, også forårsage revner.

Fysiske faktorer

De fleste termisk glas stress frakturer begynde på kanten af ruden. I windows beskytter rammen kanten af glasset, holde det køligere end resten af ruden. Når solen rammer ruden, bliver kanten ikke varm så hurtigt som i midten af vinduet. Blinds, der afspejler varmen tilbage på glasset og fælde varme mellem blinds og glas forårsage vinduet til at blive endnu varmere end hvis blinds ikke var der.

Varme-absorberende elementer placeret på glas, såsom etiketter eller sun-fangere, kan forårsage Hotte steder i glas, hvilket gør det sårbare på grund af uens opvarmning. Selv noget så simpelt som en konstant skygge på et vindue kan forårsage temperatur forskelle, at forårsager brud.

Indendørs, kan en varme eller køling udluftningsanordning rettet direkte mod rude forårsage overdreven varme bagtøj og termisk stress.

Farve og materiale af vinduesrammen påvirker termisk rude temperaturer ved at påvirke temperaturen i kanten af ruden. Reflekterende farver og materialer holde kanten meget køligere end den belyste flade af glas, som kan forårsage termiske frakturer startende fra kanten.

Forebyggelse

Da de fleste frakturer begynde på kanterne, skal du inspicere termisk ruder før du sætter i installationen for at sikre, at glasset ikke har nogen revner eller kant skader. Ikke glasur ruder med beskadigede kanter.

Mens højenergi termisk chok er sjældne, kan du undgå det ved at have en termisk vurderingen udføres for at bestemme risikoen. En termisk vurdering bør altid ske under design og anbefales til dobbeltruder og solar-control glas.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com