Vokser syrener i skyggen?

August 24

Vokser syrener i skyggen?

Hjemmehørende i Sydøsteuropa og store dele af Asien, syrener (Syringa spp.) har længe været beundret for deres duftende klynger af blomster i midspring. Tyve arter findes og hundredvis af moderne sorter. Mange mennesker oplever og vokse franske syren (Syringa vulgaris), persisk lilla (S. x persica), tidlige lilla (S. x hycanthiflora), koreansk lilla (S. patula) eller littleleaf lilla (S. Buksbom) i parker og haver. Vokse syrener i rigelige solskin for bedste blomstring og at reducere chancerne for svampesygdomme, som planterne ikke trives i skyggen.

Ideel lysforhold

For sunde syrener, site dem hvor de modtager som meget direkte sollys som muligt. Undgå steder mindre end fire timer i solskin om dagen fra foråret til at falde. Mens syrener kan overleve i shadier betingelser, deres filialer blive langbenet og blomstrende undlader at forekomme. I områder med lange, varme somre hjælper plantning en lilla hvor den modtager lys skygge i varmen i midafternoon planterne bruger mindre vand eller ikke opretholde blad brænde.

Truslen om sygdommen

Mange skadedyr og sygdomme plager syrener. Hvis syrener ikke får nok sol, forekommer bladlus og svampesygdomme mere hyppigt og alvorligt. Bladlus trives på tyndhudet væv, såsom nye vækst eller når bladene stamme og forblive svag når sollys aftager. Sunshine tørrer blade og kviste fra morgendug og efter tordenvejr. Våde blade og høj luftfugtighed fremme meldug, anthracnose og visnesyge på syrener.

Forbedre lysforhold

Hvis du vokser i øjeblikket en lilla, der ikke blomstrer stærkt eller vokser med skæve vane, kan du muligvis løse situationen. Kig på himlen over lilla og Bemærk eventuelle bygninger eller træer kaster skygge på busk. Overveje at flytte lilla, hvis det ikke er for stor. Hvis lav grene hængende i nærheden, kan skære dem væk så mere sollys at nå lilla øge solskin nok til at forbedre foråret blomstring.

Samlede lilla sundhed

Syrener live i årtier. De trives kun i et klima med en udtalt kold vinter. Vokse den bredeste vifte af lilla arter og sorter på tværs af amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 3b-7. Langt færre syrener trives i zone 8, især hvor somrene er varmt og fugtigt, og vintrene milde. Syrener vokser bedst i frugtbare, fugtig, veldrænet jord, der er neutralt til let basisk. Ikke befrugte syrener, da for meget kvælstof i jordbunden fører til frodig blad vækst, produktionsbegrænsning blomst, selv i fuld sol engagementer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com