Pros & ulemper ved genbrug af Metal

August 24

Pros & ulemper ved genbrug af Metal

Metal er blandt de mest genanvendelige materialer vi bruger. Dens holdbarhed og fysiske egenskaber betyder metal kan være smeltet om, renset og genbruges mange gange. Genbrug af metal er dog ofte mere komplekse end genbrug af andre produkter, såsom papirer og plast. Der er både fordele og ulemper til genanvendelse af metal, der er vigtige at forstå for større miljøbevidsthed.

Pro: Mindre affald

Måske er den mest oplagte fordel ved genanvendelse metal, at det producerer mindre affald. Metal, der ville ellers ender i et deponeringsanlæg kan i stedet være genbrugt. Dette er især nyttigt, da metal ellers ville tage lang tid at nedbryde naturligt, hvis det blev kastet væk.

Con: Mere Transport

Genbrug metal kræver et omfattende netværk af lastbiler, sortering faciliteter og fabrikker. Dette sætter mere CO2-udledning køretøjer på vejene og tilføjer et trin i processen. Også, da metal er tunge, det koster en hel del mere til transport end lettere plast og andre genbrugsmaterialer.

Pro: Indtægtskilde

Nogle mennesker gør en betydelig mængde af penge redde metalskrot og sælge det til genvindingsvirksomheder. Visse typer af metaller, som kobbertråd og gold plating, er særligt værdifulde. Andre materialer som jern og stål kan hente en lavere pris men kan reddes i enorme mængder, såsom gennem nedrivning af gamle biler og industrimaskiner. Bjærgning værfter er normalt mindre virksomheder, der er finansieret af skrotmetal de sælger til genanvendelse.

Con: Energiforbrug

De genbrugspladser, der forvandle metalskrot til en ren i brugbar form indtager enorme mængder af energi at gøre dette. Dette er dels fordi metal er så holdbar. Det tager en stor af varme til at smelte det, og mere energi til at filtrere og omarbejde det korrekt. Disse fabrikker ikke kun forbruge strøm, men de også producerer emissioner og besætte store vidder af jord.

Pro: Mindre minedrift

En anden fordel ved genanvendelse metal er, at det fjerner behovet for at finde som meget nye metal gennem minedrift. Processen med at udvinde metaller fra jorden er dyre, tid tidskrævende og energikrævende. Ved at holde minedrift til et minimum, gavne genbrugsprogrammer dele af verden langt fra de steder hvor metallet er i sidste ende anvendes og genbruges.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com