Hvor meget vand skal du Give en potteplanter tomatplante?

August 25

Hvor meget vand skal du Give en potteplanter tomatplante?

Container-dyrket tomater kræver regelmæssig vanding, da de ikke nyder godt af den fugt, der findes naturligt i haven jord. At vælge en beholder den rigtige størrelse til din tomatplante hjælper med at forhindre, at jorden tørrer ud for hurtigt, som en overfyldt puljen har ikke plads til fugt fastholdelse. Plantning tomater i en 3 - til 5-gallon sikrer pot og vanding korrekt planterne får fugt de skal producere en rigelige afgrøde.

Pottemuld og fugt

Den rigtige type af jord i beholderen sikrer tomatplanter har adgang til de rette mængder af fugt uden lider af alt for tørre eller våde betingelser. Jord-mindre pottemuld ændringsforslag som sphagnum, vermiculite og perlite give afløb til jord mix, så det ikke bliver klamme. Kompost og almindelig pottemuld tilføjer organisk materiale, der absorberer fugt for rødderne til adgang uden sammenklumpning eller bliver vandlidende. En blanding, der indeholder lige dele kompost, tørv og perlite bidrager til at opretholde den rette mængde fugt til tomat rødder.

Vanding frekvens

De lille rammerne inde i puljen forårsage jord tørre ud af mere hurtigt. Tørring er også drønede af varmt vejr og udtørrende vind, der fordamper fugten fra jorden ved en højere sats. Vanding frekvens afhænger af anlæggets størrelse og også af vejrforholdene. Container-dyrket tomater normalt har brug for daglig vanding af den tid, de nå deres modne størrelse. Når vejret er varmt eller tørt kan potterne skal vandes to gange dagligt, i morgen og sen eftermiddag. Kontrollere jorden hver dag og vand, når den øverste tomme føles.

Vanding metode

Gryder kræver top vanding, hvor vandet er hældt på jorden i bunden af anlægget indtil de overskydende afløb fra bunden af puljen. Vanding indtil det begynder at dræne sikrer, at fugt trænger til den hele jord og rod zone af tomat. Vanding i morgen tillader fugt at trænge ind og blive absorberet af jorden før middagsheden begynder fordamper fugten. Hvis en anden vanding er nødvendigt, giver gøre det i slutningen af eftermiddagen efter temperaturen begynder at falde de samme fordele.

Vanding overvejelser

Hyppig vanding vasker næringsstoffer fra jorden, så mest containertransport tomater skal også en ansøgning af opløselig gødning hver en til to uger genopbygge næringsstofferne. Hvis jorden i potterne tørrer hurtigt ud, kan tomaterne blive tørke-understreget. Stress fører til svagere, uproduktive planter og kan forårsage blossom - ende rot. Ende rot forårsager bunden af tomat frugt for brown og rådne. Anvendelse af en 2-tomme lag barkflis oven på jorden i potterne forhindre hjælper med at jorden tørrer så at ende rot ikke påvirker dine tomater.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com