Min vedbend blade vender gul

August 28

Min vedbend blade vender gul

Ivy er en nem plante at holde. Det tolererer en bred vifte af jordtyper, klima og lysforhold. De fleste af de problemer, der kan forårsage ivy blade at vende gul er forårsaget af skadedyr, der kan lide at leve på anlægget. Forkert pleje, men kan også forårsage ivy til bliver gule og drop blade.

Spider mider

Spider mider og engelsk vedbend synes at gå hånd i hånd, men skadedyr kan angribe enhver type af ivy samt andre potteplanter. En infestation er svært at se, men små webs kan være til stede og spider mider kan vises som røde eller mørke prikker på undersiden af bladene. De kan forårsage blade bliver gule, curl og dø. Flytte en angrebne planter fra andre planter. For at behandle for spider mider, trim off alle døde eller syge dele og frakke hele anlægget med en insekticid sæbe spray. Gør hjemmelavet sæbe spray ved at blande 1 tsk af flydende opvaskemiddel med en kvart af vand. Kommercielle sprays er også tilgængelige. Tåge hele planten grundigt, da sæbe skal komme i kontakt med spider mider skal være effektiv. Forhindre spider mider af inspicerende planter nøje før køb, og dug ivy planten regelmæssigt med vand for at afskrække skadedyr. Spider mider foretrækker tørre, varme miljøer. Udendørs, kan du bruge mariehøns til at styre spider mider.

Ordentlig pleje

Mangel på sollys og rette næringsstoffer kan forårsage ivy at tabe sin farve og bliver gule. At sikre din ivy modtager nok solen ved at holde det i nærheden af en syd- eller vestvendt vindue. Udendørs, skal du kontrollere, om store træer eller andre objekter blokerer for meget af lyset. Befrugte potteplanter ivy regelmæssigt, om en gang om måneden, med en all-purpose indendørs anlæg gødning, som jorden ikke er naturligt genopfyldes med næringsstoffer. Feed udendørs ivy planter en gang i foråret med en all-purpose udendørs gødning. Befrugte dem igen i efteråret, hvis planterne er stressede, men de fleste udendørs ivy planter kun kræver én årlig fodring.

Bladlus

Ligesom spider mider, kan bladlus hurtigt skader vedbend og forårsage bladene bliver gule. Mens de fleste bladlus angreb, på udendørs ivy, men de kan også opstå indendørs, når en inficeret plante er anlagt inde. Tjek på undersiden af bladet for klynger af lille grøn, gul-grøn eller brun bladlus på størrelse med en pin hoved.

Spray en indendørs ivy med en insekticid sæbe, ved hjælp af samme metode som behandling for spider mider. Ligesom spider mider, skal bladlus komme i kontakt med sæbe til behandling skal være effektiv. For lys skadedyrsangreb, fjerne det inficerede område eller skylle hele anlægget med vand i en vask eller badekar. Udendørs, spray ivy med vand, sæbe spray eller en insekticid til at fjerne små skadedyrsangreb. Mariehøns også styre bladlus.

Skala

Skalaen refererer faktisk til en pest, ikke en virus eller anden infektion. Ligner bladlus og spider mider, skala tillægger ivy planter og skader blade. Gule blade er det første tegn på en infektion, men i sidste ende, hele dele af planten dø. Skalaer vises som små bump, som regel gul eller brun, men nogle gange hvid eller sort, på nogen del af anlægget. Fjern alle døde eller stærkt beskadigede områder af anlægget. Spray indendørs ivy planter inficeret med skala, ved hjælp af en insekticid sæbe eller et gartneri olie. Gøre en hjemmelavet olie spray ved at kombinere 1 tbsp. raps eller vegetabilsk olie og 1 tsk flydende opvaskemiddel i 1 quart af vand. Anvende på samme måde som anvist for spider mider. Behandling af udendørs ivy planter med sæbe eller olie spray, eller med en kommerciel insekticid.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com