Fjernelse af sojabønner planter som mad

August 28

Fjernelse af sojabønner planter som mad

Sojabønner er en nyttig haven afgrøde med en bred vifte af applikationer i tilberedning af mad. Moden, hvide frø bælg er forarbejdet til sojaprotein til sojamælk, tofu og andre vegetariske produkter. De umodne grønne bælg kaldes "edamame" eller "vegetabilske sojabønner" og der serveres efter dampning eller madlavning. Processen med at fjerne sojabønnehøst for høst afhænger af bønne anvendes.

Edamame

Sojabønner er en hurtig modning, nærende afgrøde når plukket umodne som edamame. Disse "vegetabilske sojabønner" er rig på protein og giver et komplet sæt af de aminosyrer, der kræves af det menneskelige legeme. Høsten ankommer hurtigt, ca. 65 dage fra plantning og bælg plukkes før de bliver gule, men når frøene er fuldt udvokset. De grønne frø spises som en appetitvækker, snack eller i andre retter eller dampkogte madlavning indtil frøene pop ud nemt. Mange sorter producere en høst af anvendelige bønner for en uge til 10 dage.

Høst Edamame

Hvis alle pods på en plante på forholdsvis lige udvikling, som er tilfældet med de fleste sorter, fjerne hele planten for at høste det på én gang. Trække hele planten op af jorden eller skære det på sin base. Den bedste måde at høste edamame er at manuelt vælge de umodne, grønne bælg i hånden. Fjernelse af anlægget giver mulighed for en komplet og nem høst. I modsætning til moden sojabønner, er frøene normalt venstre i pod indtil forbruges. De bedste tekstur og smag kommer fra høst når bælgene er lysegrønt.

Sojabønner

Sojabønner høstet i deres ripest tilstand er tør med en hvid farve og er som regel adskilt fra deres bælg gennem en proces kaldet tærskning. Tegn på modenhed varierer afhængigt af sorten, men for mange sojabønner, gul bælg med brune pletter der betragtes som et godt tegn på parathed. Høst sojabønner, når planterne er modne og bønnerne har tørret ud ned til 14 procent fugt. Bønnerne skal være adskilt fra den indre membran af pod og vises indskrumpet. Efter fjernelse og tærskning, sojabønner tørres og behandlet for at bruges til sojaprodukter.

Høst sojabønner planter

På det kommercielle plan, er sojabønner planter ofte fjernet fra felter med en overskrift eller andre korn-høst maskiner. Header klip sojabønner stilke og samler dem til senere være threshed. Undertiden er overskrifter ude af stand til at fange lavtliggende sojabønner. Selvom overskrifter er forbundet med lille udbyttetab, kan de være ansvarlig for 90 procent af total udbyttetab. Det er også muligt at manuelt samle sojabønner. Efter plukningen, er sojabønner adskilt fra deres bælg med tærskning. Der findes mange systemer til tærskning sojabønner, herunder med enkle håndværktøj, motordrevne køretøjer og maskiner. Essential til tærskning-processen er en forsigtig tilgang som skødesløs tærskning kan skade bønnerne og mindske deres kvalitet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com