Fint havearbejde & beskæring tomatplanter

August 28

Den hurtige vækst af tomatplanter kan forårsage problemer senere i vækstsæsonen. Når får ret vækstbetingelser, kan tomatplanter fordoble deres størrelse hver 12 til 15 dage, ifølge "Fine havearbejde" magasin forfatter Frank Ferrandino. Problemet er, at vægten af den nye vækst kan tvinge tomatplante at ligge på jorden, hvis det ikke er korrekt bundet til support-system. Da tomatplante fortsætter med at vokse uden beskæring, kan dens stilke blive sammenfiltrede og syge.

Årsagen til beskæring

Korrekt beskæring nedskæringer giver nok lys til at nå bladene for dem at lave fotosyntese. Derudover når tomatplanter har tilstrækkelig luftcirkulation, er deres risiko for at kontakte en svampesygdom reduceret. Tomatplanter, der er blevet beskåret og satset vil afsætte deres energi til at producere store frugt i stedet for at fokusere på at skabe flere og flere stængler. I virkeligheden, vil gartnere få en større frugtproduktion fra én vigtigste stilk end fra mange side skud, der producerer frugt.

Faldne tomatplanter

Det er vigtigt at vælge tomatplante fra jorden, så snart du bemærker det er faldet. Vent ikke, fordi tomatplante vil faktisk producere mere side skud som det er tilladt at lægge der. Forsigtig løfte er vigtigt at forebygge skader de vigtigste stilk. Et sår på de vigtigste stilk producerer et gæstfrit miljø for svampesygdomme at indtaste. Det er også bedst at binde tomatplante til støtteordningen før beskæring plante, for at få et samlet overblik over hvad der skal fjernes.

Rodskud

Suckers eller side skud vokse fra mellem blad klynger på de vigtigste stængler. Disse side skud vokser fra bunden af anlægget til toppen. Gartnere har et valg, når beskæring for at fjerne alle side skud eller holde to på hver side af anlægget. Side skud vil producere frugt hvis lov til at vokse; side skud vokser fra toppen af planten vil imidlertid være svag og producere lidt frugt. Derfor, hvis du vælger at lade to side skud på hver side af planten til at vokse, vælge side Skuddene vokser fra den første klynge af frugt og andet klyngen fra bunden.

At fjerne rodskud

Den beskæring du brug for suckers, afhænger af deres diameter. Små, ømme suckers kan fjernes med tommel- og pegefinger bøjning skyde. Skuddet vil i sidste ende snap off anlægget. Hvis sucker føles læderagtige, kan du bruge et par af bypass sakse. Det eneste problem med afskære sucker med bypass sakse er at det skaber et sår, som øger risikoen for svampeinfektioner ind i anlægget.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com