Egetræer & jern klorose

September 15

Egetræer & jern klorose

Egetræer lider af et alvorligt tilfælde af jern klorose kan finde deres blade dreje helt hvid med de ydre kanter er plaget af blad scorch som celler dør.

Betydning

Nogle sorter af egetræ, især pin eg, er modtagelige for udvikling af jern klorose, en tilstand, der forårsager blade til at tage på en gul nuance præget af mørke grønne vener. Egetræer, der bor i neutral eller høj basisk jordbund er særligt sårbare over for denne nonparasitic sygdom.

Identifikation

Jernmangel i jorden er resultatet af minimal tilgængelighed af jern alkalisk betingelser i stedet for tilstedeværelsen af for lidt jern i den omgivende jord. Øger surhedsgraden i jorden tjener som den bedste mulighed for kontrol af jern klorose.

Forebyggelse/løsning

Jord bør blive testet for at afgøre, om det indeholder et højere end 7,0 eller 7,5 ph. For at behandle jern klorose, University of Utah skovbrug Extension service rådgiver anvendelse af elementært svovl kombineret med jern (jern) sulfat, chelaterer jern, bladgødning sprays indeholdende jernholdige sulfate eller Chelateret jern, eller indsprøjte stammen med ferric ammonium citrat eller jern sulfat.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com